VisitAarhus
Somer og strand ved Den Permanente i Aarhus

Sommer i Aarhus

Tag på sommerferie i Aarhus, Danmarks anden største by, hvor du kan få (stort set) alle oplevelser og ønsker opfyldt.

Her er skov og skønne badestrande og samtidig et byliv der byder på storbyferie i hyggelige og intime omgivelser.

Her på siden vil du løbende kunne følge med i tips og idéer til, hvad du kan opleve i Aarhus hen over hele sommeren.

Havnebadet i Aarhus

Havnebad og skønne strande

Byferie - havnebad og caféliv ...

Aarhus er en by med en atmosfære som er uhøjtidelig, optimistisk og ambitiøs og summende af liv og glade mennesker. Aarhus, Danmarks anden største by lige midt i Østjylland er omgivet af skøn og historisk natur.

Og i Aarhus er strand, moderne storby og skov inden for gåafstand, hvor du i fulde drag kan nyde en skøn ferie sammen med den eller dem, du holder af. Sammen kan I her finde oplevelser både til hygge og nærvær, sjov og aktivitet. Her kan I forkæle jer selv på en tur gennem de gamle og smukke kvarterer eller nyde udelivet med en dejlig dukkert i havnebadet eller i Aarhus Bugten.

Besøg byens seværdigheder

Lilletorv med hestevogn i Den Gamle By i Aarhus

Museerne i Aarhus har gennem de seneste år oplevet en særdeles velfortjent opblomstring. 

Kan du f.eks. huske 70'erne, eller har du hørt dine forældre tale om kollektiv, frisind og eksperimenter med nye boformer? Kom tæt på og oplev denne tid på en tur gennem 70-kvarteret i Den Gamle By og få et kig ind i din egen, dine forældre eller bedsteforældres tidligere hjem. 

Eller besøg Your rainbow panorama på toppen af ARoS, som har været med til at sætte Aarhus på både landkort og verdenskort, og er du interesseret i at opleve, hvordan fortiden bliver vagt til live, må du ikke misse et besøg på Moesgaard Museum, som du finder i det naturskønne landskab syd for Aarhus. 

Tag også et kig forbi Tivoli Friheden, hvor du udover at få action og fart i år også kan opleve Danmarks største Blomsterfestival.

Sommer i Tivoli Friheden

Et lille tip: kig forbi nogle af de skjulte skatte, der også venter jer i Aarhus og som helt sikkert vil give jer små overraskelser og sjove oplevelser.

Byens restauranter og caféer

Aarhus emmer af liv, hygge og aktivitet, og på byens caféer sidder folk og nyder den skønne stemning. Langs Aarhus Å summer det af liv, og her kan I sammen tage en pause og opleve byen, der lever omkring jer - næsten hele døgnet.

Gå ikke glip af det høje gastronomiske niveau, hvor byens kreative gourmetkokke ikke går på kompromis med kvaliteten og blandt byens mange restauranter, kan du både finde Michelin-stjerne restauranterStreet Food og masser af andre lækre madopleveler - og alle inviterer dig på en skøn gastronomiske smagsoplevelse.

Slap af på en shoppingtur gennem byen

Shopping på markeder i Aarhus

Shopping i Aarhus

Shopping og design er en af Aarhus' mange styrker. I kan gå en tur langs Strøget og finde inspiration i en af de store kædeforretninger, eller nyde Latinerkvarteret og alle de skæve sidegadeområder små kvarterer, som byder på en kreativ og trendy stemning, med charmerende små butikker, specialforetninger, stormagasiner og centre. 

I kan også gøre nogle kup på Aarhus' mange markeder og loppemarkeder.

Tag del i en aktiv by ved vandet

Kabelbane ved Aarhus Watersports Complex

Beliggenheden ved vandet, den lange kystlinie og skove både nord og syd for byens centrum åbner for alle muligheder for en aktiv ferie. Cykelstierløberutergrønne oaser og outdoor gyms giver rig mulighed for aktiviteter på og ved vandet, for eksempel kan I prøve jeres kræfter af med en af de mange vandaktiviteter.

Vil du hellere hygge dig ved vandkanten? Gør som aarhusianerne og søg mod en af lystbådehavnene eller den yngste bydel Aarhus Ø. Mærk den hippe atmosfære og dyp tæerne i vandkanten fra de hyggelige trappeopsatser.

Du kan også slå dig ned ved byens Havnebad med skønne badefaciliteter, café og bar og få et pust af sommer, sol og ren hygge. Und dig selv en tur forbi det unike bolighus Isbjerget, som efterhånden også er blevet verdenskendt. Det er også ved Havnebadet, at du kan kaste dig ud i vild vandsport ved Aarhus Watersports Complex.

Natteliv og hyggelige stunder

Nyd de lyse nætter i nattelivet i Aarhus

Når lyset bliver blødere, og aftenmørket så småt sniger sig ind over Aarhus, vågner musikken og byens mange scener for alvor op til dåd. 

Om du er til de store forestillinger og internationale stjerner i Musikhuset Aarhus, eller på byens natklubber, barer og pubs, eller hellere vil gå på jagt efter egne favoritter blandt de små spillesteder, det er helt op til dig.

Mulighederne er mange, og det er bare at lade sig friste og dykke ned i byens mange tilbud.

Slut aftenen af på et af Aarhus' hoteller - så er du klar til endnu en sommerlig dag i byen ved kysten.

Flere sommeroplevelser