Orangeri på Gl. Skovridergård Hotel og Konferencecenter i Silkeborg

Bæredygtighed i din virksomhed

Foto: Gl. Skovridergård Hotel og Konferencecenter

I VisitAarhus vil vi sammen med turismens aktører arbejde hen imod en mere bæredygtig destination. Sammen tager vi et fælles ansvar for at styrke turismens positive bidrag til en mere bæredygtig fremtid.

I VisitAarhus styrker og støtter vi vores partnere og gæster i at træffe et mere bæredygtigt valg og reducere de negative klimamæssige aftryk.

På denne side kan du finde værktøjer, inspiration og konkrete tips til, hvordan du kan udvikle din virksomhed i en mere bæredygtig retning. 

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til både bæredygtig udvikling i din virksomhed og certificeringer.

Få hjælp til at blive certificeret

Gennem nogle af VisitAarhus' projekter kan du få hjælp til at blive certificeret med et gratis certificeringsforløb. Du kan også kontakte Erhvervshus Midtjylland, som kan give dig gratis rådgivning.

Værktøjskasse til dit arbejde med bæredygtighed

Det internationale GDS-index

Aarhus er blevet kåret som den 6. mest bæredygtige turistdestination på ’The Global Destination Sustainability Index’ (GDS-Index). Dette er vigtigt for især erhvervsturismen i Aarhus, da internationale konferencer og kongresser læner sig op af dette index. Læs mere her.

Green Tourism Organization

Miljømærker og certificeringer er vigtige i international konkurrence, og både danske og udenlandske gæster efterspørger i stigende grad turismeprodukter med fokus på bæredygtighed. 

Siden 2020 har VisitAarhus været certificeret som grøn turismeorganisation, og i samarbejde med turismeerhvervet i hele Aarhusregionen kan vi stå endnu stærkere i arbejdet med den grønne omstilling.

CERTIFICERINGER

 

Miljøcertificeringer og mærkninger inden for turistbranchen

 

Se en oversigt her

STRATEGI

 

Læs VisitAarhus’ strategi A Great Place to Live is a Great Place to Visit

 

Se strategien her

HANDLINGSPLAN

 

Se hvordan vi i VisitAarhus arbejder for at opnå de opstillede mål

 

Se handlingsplan her