Gå til indhold
The Aarhus Region marker
VisitViborg - sejltur med Margrethe 1

Find rundt i Aarhusregionen

Foto:Sarah Green&VisitViborg

Storbyen Aarhus og hele Aarhusregionen er et særligt godt og kreativt ferieområde i Danmark. Her er ferie lig med forkælelse, fornøjelse, fordybelse, sjov og nærvær - og rigtig mange oplevelser.

Besøg storbyen Aarhus, den gamle købstad Randers ved Gudenåen eller den historiske middelalderby Viborg - oplev Danmarks Outdoor Hovedstad Silkeborg og Skanderborg i det smukke naturområde Søhøjlandet med de mægtige skove, søer og høje bjerge eller udforsk Djurslands mange attraktioner, der ligger som perler på en snor.

Alt inden for kort afstand

Hvad vil du gerne opleve?

I Aarhusregionen finder du små, hyggelige og historiske byer, men også Danmarks næststørste by. Her er et stort udbud af attraktioner, dyreparker og forlystelser, enestående nationalpark og naturnationalpark, skønne badestrande, masser af frodig natur og kunst og kultur i verdensklasse – og alt sammen inden for meget kort køreafstand. 

Aarhus

Aarhus

Foto: Lise Balsby, ARoS Aarhus Kunstmuseum

Storbyen Aarhus, Danmarks næststørste by, ligger som det samlende centrum for den særdeles attraktive feriedestination, Aarhusregionen. Aarhus er en innovativ og international kendt kulturby, hvor du inden for gåafstand finder attraktioner og museer i verdensklasse, en mangfoldig gastronomisk scene med alt lige fra Street Food til Michelin, toneangivende internationale events og festivaler og ikke mindst en myldrende undergrund af nytænkende oplevelsestilbud.

Alt dette og den lokale ånd og unge puls giver byen sin helt unikke puls og skønne storbystemning. 

Søhøjlandet

Avnsø og Gudenåen ved Silkeborg

Søhøjlandet

Foto: Helene Asp Møller

Søhøjlandet omkranser de tre byer RySkanderborg og Silkeborg Danmark Outdoor Hovedstad®. Området er kendt for de mægtige skove, de mange søer, dybe dale og høje bjerge. Og igennem al dette den gudesmukke Gudenå, der snor sig gennem landskabet.

Viborg - og omegn

Viborg Domkirke udefra

Viborg

Foto: Frame & Work

I Viborg mærker du historiens vingesus. Her tårner den mægtige Domkirke sig over den gamle middelalderby med hyggelige brostensbelagte gader og et levende bymiljø. Og det er i Viborg, du kan drage på tur på den gamle pilgrimsrute, Hærvejen, der i dag er en yndet vandrerute.

Randers - og omegn

Randers ved Mellerup

Randers

Foto: RAISFOTO

Hvor Gudenåen bliver til fjord, ligger Randers, Danmarks 6. største by. I den gamle købstad finder du Danmarks ældste gågade og et blomstrende handels- og kulturliv omsluttet af natur - fra regnskovens kupler i centrum til frodige naturparker og et blåt bånd af vand, der indbyder til masser af aktiviteter.  

Gemt i det smukke landskab ved Gudenåen ligger Favrskov. Her kan du i en lysning i skoven finde Høj Stene, et af Nord-europas største gravmonumenter fra jernalderen. Og du kan gå langs hyggelige åløb og gennem den fredede Alling Ådal med moser og søer, som også huser mange forskelligedyre- og plantearter. 

Djursland

Djurs sommerland

Djursland

Foto: Djurs Sommerland

Djursland er ’næsetippen’, der stikker frem på landkortet. Området er et af de mest attraktive feriedestinationer i Danmark. Med sin 250 kilometer lange kystlinje med kridhvide og børnevenlige strande er der rigelig mulighed for at nyde en skøn badeferie. Her ligger hyggelige kystbyer som Ebeltoft og Grenaa, dyreparker, museer og forlystelser som perler på en snor, og midt på Djursland ligger en af Danmarks udvalgte nationalparker, Nationalpark Mols Bjerge med fascinerende natur og bjergtagende udsigter.

Anholt

Anholt

Dark Sky på Anholt

Anholt

Foto: Sarah Green

Tag på ø-ferie i Aarhusregionen. Ude midt i Kattegat ligger Anholt, Danmarks mest isolerede ø med spektakulære naturoplevelser, en befriende stilhed og Nordeuropas største ørken. 

Bliv inspireret til din ferie i Aarhusregionen

Djurs sommerland

De bedste oplevelser

Tips til bedste attraktioner, aktiviteter, events ...

Jon Edlund - din lokale guide i Aarhus

Din lokale guide

De bedste lokale anbefalinger

Marked på Nytorv i Viborg

Bæredygtighed i fokus

Hoteller i Aarhus

Få svar på FAQ, find oplevelser, overnatning, transport, events ...

Share your moments with us: