De bedste kulturoplevelser

Foto:Dennis Borup Jakobsen&Moesgaard Museum

Velkommen til Aarhus - Smilets by

Aarhus er det bedste af Danmark samlet på ét sted! Her finder du alt fra museer, til historiske seværdigheder, skov og strand. Og med arkitektur og kunst i verdensklasse, er Danmarks andenstørste by en uomgængelig destination for kulturelskere.

Det er også i her, du kan gå på opdagelse i små unikke specialbutikker, udforske den gamle bydels historie og kunst, eller du kan bruge en dag i naturen midt i byen.

Vadestedet i Aarhus

Du er aldrig langt fra noget i Aarhus, og alligevel får du et pust af den store verden. Men selvom byen er uovertruffen i udsyn, bliver du mødt med aarhusianernes imødekommenhed, der kendetegner byens betegnelse som Smilets By.

Vores tips til
Kulturoplevelser i centrum af Aarhus →

Moesgaard Vikingetræf

Aarhus er en gammel vikingeby, og det ses tydeligt i byen i dag. Aros, som byen hed, blev grundlagt omkring år 750 omkring det område, hvor Domkirken findes i dag. Placeringen var perfekt midt i Aarhusbugten, der gav gode handelsmuligheder.

Vores tips til
Tidrejser tilbage i tiden →

Hvad vil du gerne opleve?

Kunst og Arkitektur eller Naturen i byen?

- eller lidt af det hele!

Kunst og arkitektur

Både inde og ude i Aarhus bliver du mødt af imponerende kunst og arkitektur. Udover Aarhus Rådhus kan du opleve klassisk dansk arkitektur på steder som eksempel Aarhus Universitet, der er kendetegnet ved de karakteristiske gulstensbygninger, hvor flere facader er dækket af den frodige lianplante vedbend.

Universitetet er én af de tolv mest betydningsfulde arkitektoniske værker i Danmarks kulturhistorie ifølge Kulturministeriets kanon.

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet

Foto: Jesper Rais

Rundt omkring i Aarhus kan du se eksempler på fantastiske vægmalerier og street art, for eksempel i Latinerkvarteret og i området omkring Godsbanen. Du finder også flere små selvstændige gallerier samt udstillingsstedet Kunsthal Aarhus, hvor der vises samtidskunst fra både ind- og udland.

Kunstmuseet ARoS er uden tvivl et besøg værd både for de arkitektur- og kunstinteresserede, men selv hvis du ikke er kunstinteresseret, vil du bestemt finde interesse for huset. Allerede udefra bliver du mødt af kunsten i form af den rødbrune bygnings regnbuetag. Værket øverst oppe er den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons værk ‘Your rainbow panorama’.

Indendørs har du mulighed for at tage elevatoren op til øverste etage eller nyde en opadgående tur ad den snoede, runde trappe, der fører dig gennem hele bygningen. Her kan du beundre Aarhus i 360 graders pragt med alle regnbuens farver. Derudover kan du udforske kunstværker i særudstillinger og udforske en betydelig del af museets omfattende samling, som er udstillet i permanente udstillinger

Ekstra tip: Kunstguide: Alt i kunst fra gaden til smukke gallerivægge

Natur i byen

Aarhus er en skøn, grøn by, hvor du vil finde adskillige grønne oaser med buske, blomster, træer og åbne parker. Både byen og dens omgivelser byder på rigelige mængder skov og strand, så du er aldrig langt fra naturen.

Den uendelige bro i Aarhus

Den Uendelige Bro

Foto: Niels Povlsgaard and Johan Gjødes, fotograf Roar Paaske

Nordøst for centrum finder du den smukke Riis Skov, der hurtigt får dig til at glemme, at du stadig er midt i byen. Her er der udsigt over Aarhus Bugt og nem adgang til Den Permanente, et lille strandområde med kig til byen.

Syd for Aarhus centrum finder du Marselisborg Mindepark, hvor du om foråret kan se kirsebærtræerne blomstre eller nyde de smukke efterårsfarver sidst på året. I højsæsonen kan du også gå en runde på badebroen og kunstværket Den Uendelige Bro.

Se også
Mest besøgte attraktioner - Skønne naturoplevelser

Lokale tips og gode anbefalinger

Tag en afstikker - dyk ned i aarhusianernes bedste tips!

Jon Elund viser rundt i sit Aarhus
Foto: Frame & Work

Det er sjovt, spændende og anderledes, og måske får du nogle oplevelser ud over det sædvanlige. Bliv inspireret af de lokale - af aarhusianerne og få deres tips til byens både små og store oplevelser og skjulte perler.

Læs mere
Teksten er udarbejdet med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Vil du vide mere ...

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Kulturoplevelser & aktiviteter

Kultur, byliv, musik, shopping, lokale tips og meget mere.

Restaurant Frederikshøj i Aarhus

Spis godt

Dobbeltværelse på Hotel Oasia i Aarhus

Sov godt

Find den bedste seng i Aarhus!

Marie-Louise og Anne-Cathrine - lokale i Aarhus

Din lokale guide

Få tips fra de lokale