Par og hygge på Aarhus Ø

Weekendophold i Aarhus

Foto: Roar Paaske

Få mest muligt ud af dit næste weekendophold ved at planlægge det omkring en af byens fantastiske musikfestivaler som NorthSide eller SPOT, FOOD Festival eller Aarhus Festuge. Musikhuset Aarhus tilbyder også et omfattende program, og du kan udforske byens mange attraktioner og aktiviteter.

Et ophold i musikkens tegn

Hvert år lægger store verdenstjerner vejen forbi Aarhus - i Musikhuset og på de mange andre scener i Aarhus - året rundt. Hvilke koncerter og festivaler vil I gerne opleve?

Lad kulturen være centrum

Er I til en storslået museumsoplevelse, historiske seværdigheder, arkitektur og kunst - er Aarhus et af de bedste bud for en vellykket miniferie eller et skønt weekendophold i Danmark.

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Find de bedste kulturoplevelser

Foto: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006-2011, ARoS Art Museum, foto Lise Balsby

Er I til vand, sand og strand?

Vidste du, at Aarhus har flere fantastiske strande tæt på byen og samtidig er omkranset af store skove.

Somer og strand ved Den Permanente i Aarhus

Storby og afslappende natur

Foto: Photopop, visitAarhus

Tæt på by og tæt på strand

Aarhus byder på det perfekte mix af pulserende storby, god shopping, gastronomiske smagsoplevelser, fantastiske attraktioner og skønne hoteller. Aarhus er perfekt for dig, der elsker at udforske byen til fods eller på cykel, alt er inden for kort afstand.

Og netop naturen - strandene, skovene og parkerne - ligger ikke langt fra byens centrum. Tag en hurtig tur til stranden og nyd solbadning og en dejlig dukkert, eller tag en travetur eller løbetur i de smukke skove omkring Marselisborg, Moesgaard og Riss skov.

Tid til shopping

Shopping ved Volden i Latinerkvarteret i Aarhus

Shopping i Latinerkvarteret

Foto: Photopop, VisitAarhus

Shopping i charmerende gader

Er du til shopping og god mad? Aarhus vil helt sikkert ikke skuffe dig. På gågaden Strøget finder du alle de velkendte butikker, og fortsætter du til Latinerkvarteret, kan du i de brostensbelagte gader finde eksklusive butikker, hyggelige spisesteder og trendy kaffebarer og meget mere. I området ved Frederiksbjerg finder du lokale kunsthåndværkere, der bl.a. sælger keramik, glaskunst og smykker.

Tag på en Strøgtur

På Strøget kan du ikke undgå at ramme stormagasinet Salling, der også byder på alt, hvad hjertet kan begære, og det er også her, du finder det spektakulære Salling ROOFTOP, hvor du kan nyde en frokost med den mest fantastiske udsigt ud over byen - i absolut stilrene og nordisk designede omgivelser.

Hvad og hvor vil I gerne spise?

Central Food Market i Aarhus

Restauranter og Natteliv

Foto: Kähler Design

Eller fra Street Food til Michelin

Det gastronomiske niveau i Aarhus er højt og mulighederne er mange og varierede. Et besøg på byens madmarked er et must. Aarhus Street Food er et populært sted blandt de lokale og byder på madoplevelser fra hele verden, mere end 30 madboder, øl, vin og god kaffe til ganske fornuftige priser. 

Michelin i Aarhus
I 2019 var Aarhus vært for den prestigefyldte uddeling af Michelinstjerner, et værtsskab der tilfaldte Aarhus, da byen og området har masser at byde på når det kommer til gastronomi. Niveauet er højt og  råvarerne lokale. Aarhus rummer fire Michelin restauranter og flere restauranter er hædret med Bib Gourmand og benævnelse i White Guide og du finder masser af gode og hyggelige caféer, vinbarer, tapasbarer og burgerjoints.

Find det bedste sted for jer at sove

Efter en dag fyldt med oplevelser er det skønt at læne sig tilbage på et lækkert hotelværelse, et vandrerhjem, ferielejlighed eller lign., og her finder du rigtig mange muligheder i Aarhus.

Mange af byens overnatningssteder er placeret centralt i byen, tæt på byens attraktioner, spisesteder og shoppinggader. Foretrækker du at bo tæt ved vandet og naturen er der også rig mulighed for det. Skønt beliggende campingpladser og prisvenlige hostels finder du også flere steder i og omkring Aarhus.

Gør det nemt!

Vi har sammensat pakker - lige til at booke og opleve