Byens hjerte

Foto: Frame & Work

I Aarhus, Danmarks anden største by, er du aldrig langt fra næste oplevelse, og selv om byen er lille får du alligevel et pust af den store verden. Og - selvom byen er uovertruffen i udsyn, bliver du mødt med aarhusianernes imødekommenhed, der kendetegner byen, som er kendt som Smilets By.

I Aarhus går livet lidt langsommere, og alligevel byder byen på kultur og oplevelser i verdensklasse.

De små gader i hjertet af byen krøller sig ind i hinanden og afslører, at Aarhus er et sted med en del år på bagen. Det gamle Latinerkvarter omkranser Store Torv og Bispetorv, hvor Aarhus Domkirke, som blev opført mellem 1190 og 1300, står. Det 96 meter høje tårn er et af de højeste i Danmark, og kirken, som er hovedkirke i Aarhus Stift, er absolut et besøg værd.

Aarhus Domkirke

Besøg Aarhus Domkirke

Foto: Thomas Nørremark

Domkirken ligger for enden af Strøget, hvor du både finder små specialbutikker og internationale kæder med alt inden for tøj, sko, interiør og fritid. På Søndergade ligger varehuset Salling, hvor du fra toppen på Salling ROOFTOP kan nyde udsigten over byen med en drink, en kop kaffe eller lidt mad. Hvis du tør, kan du træde ud på den gennemsigtige platform, der svæver over de handlende mange meter under dig.

Fra platformen kan du se Aarhus Rådhus, som kun ligger et stenkast væk. Rådhuset er tegnet af de verdensberømte arkitekter Arne Jacobsen og Erik Møller, mens interiør og møbler er designet af møbelarkitekten Hans J. Wegner. Der er adgang for besøgende, og du kan komme på rundvisning med AarhusGuiderne.

Og ikke lagt fra Aarhus centrum ligger Aarhus Ø - en helt ny bydel, der gennem de seneste år er skudt op i byen. Her kan du opleve det helt moderne Aarhus med arkitektoniske højhuse, hvor både de ikoniske bygninger Isbjerget og Lighthouse, Danmarks højeste bygning ligger. 

Teksten er udarbejdet med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Kulturtips - i hjertet af Aarhus

Snevringen i Latinerkvarteret, Aarhus

Byens kvarterer og stræder

Byens bedste bydele

Aarhus Rådhus

Michelin attraktioner

Bedste anbefalinger fra Michelin

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Top-attraktioner

Must-sees i Aarhus!

Smilet lever i Aarhus

Smilets by

Bring dit smil til Aarhus

Flere anbefalinger

Sammensæt dit ophold i Aarhus - hele vejen rundt.

Restaurant Frederikshøj i Aarhus

Spis godt

Shopping i Aarhus

Shopping

Elsker du også at shoppe?

Dobbeltværelse på Hotel Oasia i Aarhus

Sov godt

Find den bedste seng i Aarhus!

Marie-Louise og Anne-Cathrine - lokale i Aarhus

Din lokale guide

Få tips fra de lokale