Randers Regnskov

Familieferie i Randers

Foto: Randers Regnskov

Tag familien med og drøm jer væk til subtropiske himmelstrøg blandt frit klatrende aber og tropiske planter i Randers Regnskov. Giv børnene en sjov og aktiv ferie og nyd familielivet og de skønne oplevelser Randers, Gudenåen og de mange aktiviteter området byder på - både ude og inde.

Find de bedste familieaktiviteter

Lad jer udfordre eller find hyggen sammen - tag en dukkert eller prøv at cykle på skinner ... 

Guide til de bedste familieaktiviteter

Klatreparken i Randers

De bedste familieaktiviteter

Foto: Klatreparken Randers

Brug naturen - og vandet

Udforsk kyst og fjord

Kyst- og Fjordcentret ved Mellerup byder på et væld af sjove aktiviteter for alle, der elsker udeliv. Her kan I kaste jer over kanoture, krabbevæddeløb og snorkling. Eller I kan opleve og lære gamle håndværk, lave pandekager over bål eller blive klogere på fossiler.

Overnatnings-tip: Ved Kyst- og Fjordcenteret er der gode muligheder for at overnatte på primitiv maner i en Lavvu, hvor I sover i en hængekøje, i telt eller shelters. Er I mere til lidt komfort, kan I også vælge at leje en hytte eller et værelse.

Lej en Kano og udforsk Gudenåen fra vandsiden

Bamsebo Camping mellem Silkeborg og Randers udlejer kanoer, og med campingpladsens idyllisk beliggenhed lige ned til Gudenåen er I hurtigt afsted på en dagstur på Danmarks længste å. Pak picnickurven og få en uforglemmelig oplevelse sammen i den smukke natur. Sejlturen på Gudenåen fra Bjerringbro til Randers er dejlig bred og uden for mange sving, som gør strækningen helt ideel for børn og nybegyndere.

Vil I sejle på fjorden, kan I også leje kanoer hos Randers Fjord og Feriecenter eller hos Kyst- og Fjordcenterets kano og bådudlejning. Herfra kan I sejle hele vejen ind til hjertet af Randers og gå på land ved den karakteristiske Blå Bro i centrum af byen. Den Blå Bro markerer det sted, hvor Gudenåens ferskvand blander sig med saltvandet i Kattegat, og herfra kan I også gå en tur i Vorup Enge, et naturområde der smyger sig grønt langs fjorden omkring i Randers. 

Tag på Færgefart på Randers Fjord

Danmarks mindste bilfærge, Ragna, der ligger på Margueritruten tager jer på en underskøn overfart mellem Mellerup - Voer. Nyd også en formidable udsigt over strandengen fra den charmerende trækkabelfærge, Udbyhøjfærgen, der sejler ved Udbyhøj lystbådehavn, en lille idyllisk perle ved Fjorden. Her finder I også en grejbase, hvor I kan låne fiskenet, stereolup, krabbefangere og kikkerter og komme helt tæt på naturen langs stranden.

Brug naturen - og få (måske) pulsen op

Vandre, cykle og fiske

Foto: Bo Buzz Nørgaard

Vil I på vandretur og overnatte midt i det fri?

Tag familien med til Naturnationalpark Fussingø og Læsten Bakker syd for Randers. Start dagen med en vandretur i det kuperede terræn og få natur og dyreliv helt tæt på. Når dagen går på hæld, kan I benytte Naturparkens primitive overnatningssted, hvor I kan gå til ro under stjernerne. Hvis I hellere vil en tur i sadlen, er der også gode cykelruter i området ved Fussingø.

Snør vandrestøvlerne og gå ad Lodsstien, der byder på forrygende landskaber og rigt dyreliv. Stien starter i Udbyhøj Syd, krydser fjorden på Danmarks mindste færge Ragna ved Voer-Mellerup og fortsætter langs fjorden helt til havnen i Randers. I kan nøjes med at gå en lille bid af turen og hoppe på ruten i Udbyhøj Syd, ved Voer eller Mellerup Færgesteder og på havnen i Randers. 

Den smukke sti langs Gudenåen, Trækstien, kan føre jer i Pramdragernes fodspor helt ind på Randers havn. På vejen kommer I forbi Fladbro, hvor Nørreåen og Gudenåen mødes. Her kan I svinge forbi Klatreparken Randers eller gå en tur i Randers Dyrehave og nyde dådyrene.

Og har I fiskestængerne med på jeres tur, er der her gode muligheder for at få en gedde, aborre eller sandart på krogen. Bare husk et gyldigt fisketegn for alle over 18 år.

Trækstien er også fantastisk til en cykeltur. Det er tilladt at cykle på strækningen mellem Fladbro og Randers

Brug naturen - og kom til tops

Spænd selen og tag udfordringen op i Klatreparken Randers. Her kan I boltre jer på stiger, stubbe, tov, net og balancebomme eller hænge i trapezer på en af de seks forskellige trætop-klatrebaner i de frodige omgivelser i Fladbro Skov. Send mor på en flyvetur gennem træernes grønne vifte af blade i susende fart på en af de 30 svævebaner. Eller få jer en tumletur på den store naturlegeplads, mens I nyder en snack i Skovhytten.

Er vejret ikke i top, byder den indendørs klatrepark, Klatreautomaten i Randers også på spændende klatreeventyr. Hvis I savner flere bynære udeaktiviteter, så læg vejen forbi Randers Dyrehave, hvor I kan komme helt tæt på de flotte dådyr og rådyr.

Snup en dukkert!

Badelandet, Water and Wellness er et sikkert hit hos børn i alle aldre. Her finder I en af Danmarks længste vandrutsjebaner, som I kan kure ned ad i en kæmpe badering eller på egen bagdel.

Water & Wellness Randers

Har du en vandhund i familien?

Foto: Water & Wellness

Her er svømmebassiner og vandleg til alle aldersgrupper. Og en udendørs pool med indbyggede solstole bringer lykke på en sommerdag. Når I trænger til at blive tanket op, byder caféen i Water & Wellness på både is, mad og drikke.

Tip: Benyt jer af familieomklædningen, hvor der er god plads til alle.

Vil I bade i det fri, kan I tage til den idylliske Fussing Sø vest for Randers i Naturnationalpark Fussingø og Læsten Bakker. Ved søen er der en badebro og toiletter, og I kan spise medbragt mad på den store græsplæne eller ved de opstillede bordbænkesæt.

Udbyhøj strand er en skøn badestrand ved fjorden. Stranden har det Blå Flag og i 2019 vurderet af Friluftsrådet til at have det reneste vand i Danmark.

Tæt ved stranden ligger den hyggelige Udbyhøj Lystbådehavn, hvor I finder både kiosk, toiletter og mulighed for at købe grillmad i sommerhalvåret.

Kultur i børnehøjde

Nogle af de mest spændende attraktioner i Randers ligger så tæt, at I kan gå imellem dem.

Museum Østjylland i Randers

Kultur i børnehøjde

Foto: Museum Østjylland

Randers er en kontrastfuld by, og der er ikke langt fra Danmarks ældste gågade med toppede brosten, mange charmerende bindingsværkshuse og industriens rå bygningsværker til fred og ro i smuk natur ved vandet.

Med sine store karakteristiske kupler er Randers Regnskov et kendetegn for Randers. Her venter jer en eksotisk oplevelse, når søkøer svømmer jer i møde under vandet, og komodovaranen kommer helt tæt på. På jeres vandring gennem regnskoven, kan I udfordre far til at røre ved ægte slanger og gå gennem rum med kæmpe edderkopper svævende over hovedet. 

Lige i nærheden ligger Museum Østjylland, hvor I kan gå på opdagelse efter Lillefolket i udstillingen ’Livet ved Fjorden’. Gennem legende og humoristiske fortællinger og krydret med digitale udstillingselementer kan hele familien blive klogere på oldtidens liv omkring Randers og fjorden. I kan også tage et kig forbi Sparebøssemuseet, Håndværksmuseet eller et af de tre spejdermuseer, Randers Spejdermuseum, FDF Museum og KFUK-spejdermuseum.

I Hadsten lidt uden for Randers kan I også opleve en af Europas største modeljernbaner hos Modelbane Europa - en helt uforglemmelig oplevelse for alle børn og barnlige sjæle.

Tag en spisepause

Mokajen - Randers Street Food
Foto: Mokajen - Randers Street Food

Melder sulten sig er et besøg på Randers Street Food Mokajen i byens gamle Sukkerfabrik et hit. Her finder I mad til enhver smag i de otte madboder, og I kan nyde frokosten i solen lige ved fjorden.

Eller tag på Caféen Gaia Papaya i Museum Gaia, museet for outsiderkunst, hvor I kan nyde et måltid i de kulørte omgivelser. Også retro-caféen Fru Flora inviterer til en pause i den hyggelige dagligstue, hvor I kan få ro på over en kop the og en nybagt bolle.

Find det perfekte sted at overnatte

Hvad enten I er til campinghygge, motel- eller hotelværelse eller et alternativ overnatningssted, har Randers helt sikkert det rette sted for jer.

Camping på Randers City Camp

Find familievenlig overnatning

Foto: Randers City Camp

Lær Randers at kende

Randers har Gudenåen som sit opland og dermed en helt enestående natur med masser af skønne oplevelser til følge.

Den Blå Bro i Randers

Randers

Gå til Randers' forside.

Randers Regnskov

Oplevelser

Attraktioner, aktiviteter, naturområder og meget mere.

Fladbro Kro i Randers

Spis og drik

Restauranter, caféer, lokale smagsoplevelser og meget mere.

Det røde I - turistinformation

Planlæg turen

Få svar på FAQ, find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.