De bedste sommeroplevelser i storbyen Aarhus

Foto: Tivoli Friheden

I Aarhus, Danmarks anden største by, venter der masser af gode sommeroplevelser på dig, uanset om solen skinner fra en skyfri himmel eller vejret indbyder til indendørs aktiviteter.

Fra at slentre langs de pulserende havnefronter til at udforske de farverige gader fyldt med butikker og caféer, er der altid noget spændende at opleve i Aarhus. Besøg ikoniske seværdigheder som ARoS Kunstmuseum med sin spektakulære regnbuepanorama, eller tag en tur til den charmerende Gamle By og dyk ned i Danmarks historie.

Besøg byens seværdigheder

Museerne i Aarhus har ikke kun national men også international anerkendelse og har gennem de seneste år oplevet en særdeles velfortjent opblomstring. 

Kan du f.eks. huske 70'erne, eller har du hørt dine forældre tale om kollektiv, frisind og eksperimenter med nye boformer? Kom tæt på og oplev denne tid på en tur gennem 70-kvarteret i Den Gamle By og få et kig ind i din egen, dine forældre eller bedsteforældres tidligere hjem. 

Eller besøg Your rainbow panorama på toppen af ARoS, som har været med til at sætte Aarhus på både landkort og verdenskort, og er du interesseret i at opleve, hvordan fortiden bliver vagt til live, må du ikke misse et besøg på Moesgaard Museum, som du finder i det naturskønne landskab syd for Aarhus. 

Tag også et kig forbi Tivoli Friheden, hvor du udover at få action og fart på også kan opleve Danmarks største Blomsterfestival.

Et lille tip: kig forbi nogle af de skjulte skatte, der også venter jer i Aarhus, og som helt sikkert vil give jer små overraskelser og sjove oplevelser.

Byens restauranter og caféer

Aarhus har en helt særlig storbystemning

Hygge på café i centrum af Aarhus

Hyggelig caféliv i centrum af Aarhus

Foto: Photopop, VisitAarhus

i Aarhus mærker du den helt særlige storbystemning på byens caféer, hvor folk sidder og nyder en lækker kaffe, en kold øl, hinanden og byens lette atmosfære. Langs Aarhus Å summer det af liv, og her kan I sammen tage en pause og opleve byen, der lever omkring jer - næsten hele døgnet.

Gå ikke glip af det høje gastronomiske niveau, hvor Aarhus' kreative gourmetkokke ikke går på kompromis med kvaliteten og blandt byens mange restauranter, kan du både finde Michelin-stjerne restauranterStreet Food og masser af andre lækre madopleveler - og alle inviterer dig på en skøn gastronomiske smagsoplevelse.

Slap af på en shoppingtur gennem byen

Shopping og design er en af Aarhus' mange styrker

Shopping i Aarhus

Foto: Photopop, VisitAarhus

I kan gå en tur langs Strøget og finde inspiration i en af de store kædeforretninger, eller nyde Latinerkvarteret og alle de skæve sidegadeområder små kvarterer, som byder på en kreativ og trendy stemning, med charmerende små butikker, specialforetninger, stormagasiner og centre. 

I kan også gøre nogle kup på Aarhus' mange markeder og loppemarkeder.

Tag del i en aktiv by ved vandet

Foto: Aarhus Watersports Complex

Beliggenheden ved vandet, den lange kystlinie og skove både nord og syd for byens centrum åbner for alle muligheder for en aktiv ferie. Cykelstierløberutergrønne oaser og outdoor gyms giver dig rig mulighed for aktiviteter på og ved vandet - så hvorfor ikke prøve kræfter af med en af de mange skønne vandaktiviteter.

Vil du hellere hygge dig ved vandkanten? Gør som aarhusianerne og søg mod en af lystbådehavnene eller den yngste bydel Aarhus Ø. Tag på havnerundfart, mærk den hippe atmosfære og dyp tæerne i vandkanten fra de hyggelige trappeopsatser.

Du kan også slå dig ned ved byens Havnebad med skønne badefaciliteter, caféer og bar og få et pust af sommer, sol og ren hygge. Und dig selv en tur forbi det unikke bolighus Isbjerget, som efterhånden også er blevet verdenskendt. Det er også ved Havnebadet, du kan kaste dig ud i vild vandsport ved Aarhus Watersports Complex.

Natteliv og hyggelige stunder

Natteliv i Aarhusregionen
Foto: Photopop, VisitAarhus

Når lyset bliver blødere, og aftenmørket så småt sniger sig ind over Aarhus, vågner musikken og byens mange scener for alvor op til dåd. 

Om du er til de store forestillinger og internationale stjerner i Musikhuset Aarhus, eller på byens natklubber, barer og pubs, eller hellere vil gå på jagt efter egne favoritter blandt de små spillesteder, det er helt op til dig.

Mulighederne er mange, og det er bare at lade sig friste og dykke ned i byens mange tilbud.

Slut aftenen af på et af Aarhus' hoteller - så er du klar til endnu en sommerlig dag i byen ved kysten.

Her et lille udvalg af sommerens begivenheder

Liste
Kort
Blomsterfestival i Tivoli Friheden
Foto: Tivoli Friheden

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

I juli måned kan du i Tivoli Friheden opleve Danmarks største blomsterfestival. Der vil hver eneste dag i juli være inspirerende aktiviteter og events - selvfølgelig med blomsten i centrum.

Læs mere
Fed Fredag i Friheden
Foto: Tivoli Friheden

Fed Fredag i Friheden

Til Fed Fredag og Lørdag i Tivoli Friheden kan du opleve over 20 af landets førende artister fra den danske musikscene, der står klar til at give dig en spektakulær og uforglemmelig musikoplevelse.

Læs mere
Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum
Foto: Den Gamle By

Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum

Tag på en tidsrejse med hele familien i Den Gamle By. Se, mærk og oplev de danske købstæders historie gennem fire forskellige tidsperioder: 2014, 1974, 1927 og 1864. Den Gamle By har de maksimale tre ...

Læs mere
Havnebadet i Aarhus
Foto: Roar Paaske

Havnebadet i Aarhus

Tag en dukkert i Havnebadet i Aarhus - både sommer og vinter. Du finder Havnebadet ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Her er fire bassiner, sauna, udendørs brusere og gode omklædningsfaciliteter.

Læs mere
Vagtskifte ved Marselisborg Slot
Foto: VisitAarhus

Vagtskifte ved Marselisborg Slot

Nyd synet af den ikoniske livgarde med de store bjørneskindshuer, når de ved vagtskiftet går parade. Der er vagtskifte hver dag kl. 12:00, når den kongelige familie opholder sig på Marselisborg Slot.

Læs mere
Den Uendelige Bro
Foto: Johan Gjøde Foto: Aarhus i Billeder

Den Uendelige Bro

Forestil dig en bro, hvor du kan gå og gå og gå og gå. Uden at nå til ende. I de smukkeste omgivelser. Sådan er badebroen og kunstværket Den Uendelige Bro, som ligger ved Varna Strand/Ballehage Strand...

Læs mere
Aarhus Jazz Festival
Foto: Aarhus Jazz Festival

Aarhus Jazz Festival

Når du er til Aarhus Jazz Festival, er der musik i hele byen - fra Bispetorv til Klostertorv, Dokk1, Ridehuset og Musikhuset - du finder jazz i verdensklasse overalt i byen. Udvælg de koncerter, du ik...

Læs mere

Vandre- og løberuter i Aarhus

Aarhus er beliggende ved skov og strand og byder på masser af skønne naturoplevelser. Nedenfor kan du finde gode forslag til løbe- og vandreture både i Aarhus og omegn.

Læs mere
Vikingetræf på Moesgaard Vikingedage
Foto: Moesgaard Museum

Vikingetræf på Moesgaard Vikingedage

I over 40 år har vikinger fra hele verden mødtes til vikingetræf ved Moesgaard Museum. Igen i år kan du komme helt tæt på vikingernes daglige liv og opleve deres kunnen inden for madlavning, våbenbrug...

Læs mere
Zirkus Nemo
Foto: Zirkus Nemo

Zirkus Nemo

Zirkus Nemo, Danmarks eneste cirkus for voksne, kommer til Tangkrogen i Aarhus. Det berømte cirkus, med Søren Østergaard i spidsen, endnu engang byde velkommen til en aften fyldt med grin. 

Læs mere
Cirkus Summarum på Tangkrogen
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Cirkus Summarum på Tangkrogen

Kan du lide cirkus og de sjove, seje helte fra DR Ramasjang? Så er Cirkus Summarum en fantastisk mulighed for at få begge dele, når du og din familie kan opleve alle de velkendte helte folde sig ud so...

Læs mere
Fuldmåneaften i Planetariet
Foto: Steno Museet

Fuldmåneaften i Planetariet

I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.

Læs mere
Food Walk
Foto: Food Walk Aarhus

Food Walk

Food Walk tilbyder guidede ture i Aarhus, hvor du med en lokal guide går fra restaurant til restaurant for at smage og sanse de forskellige køkkener og samtidig får en anderledes oplevelse af byen.

Læs mere
Aarhus Watersports Complex
Foto: Aarhus Watersports Complex

Aarhus Watersports Complex

At stå på wakeboard er som at stå på snowboard eller vandski, hvor du mærker suset af fartens glæde – en vandsport, som du absolut skal opleve i Aarhus hos Aarhus Watersports Complex.

Læs mere
Food Festival
Foto: Claes Bech Poulsen

Food Festival

Hvert år først i september slår Food Festival dørene op til en weekend fyldt med inspiration og kulinariske oplevelser i de smukke omgivelser ved Tangkrogen i Aarhus.

Læs mere
Havnerundfart med Aarhus Sail Event
Foto: Aarhus Sail Event

Havnerundfart med Aarhus Sail Event

Tag med M/S Helene og Aarhus Sail Event på havnerundfart i Aarhus havn og bugt og oplev og nyd Aarhus fra vandsiden. Se den nye bydel Aarhus Ø og lyt til de interessante og sjove historier, guider und...

Læs mere
Havnerundfart på The Jazzboat
Foto: Aarhus Sail Event

Havnerundfart på The Jazzboat

Nu kan du komme med The Jazzboat og opleve live jazz og ægte julestemning. 

Læs mere
Bagagerumsmarked på Bispetorv
Foto: VisitAarhus

Bagagerumsmarked på Bispetorv

På Bispetorvet kan du mærke den hyggelige kræmmerstemning og gøre et kup på det centrale bagagerumsmarked lige ved Aarhus Domkirke. Her sælges alt fra retro- og vintagetøj, ting til boligindretning og...

Læs mere
Foto: Anders Hede, VisitAarhus

Flere begivenheder i Aarhus

Tag et kig i begivenhedskalenderen - der er noget for enhver smag!

Flere sommeroplevelser i Aarhusregionen