Randers by night

Den gamle købstad Randers

Foto: Emir Smailagić

Randers kan føres helt tilbage til middelalderen og har gode gamle købmandstraditioner. Det er også her, du kan tage på shopping i Danmarks ældste gågade, opleve hyggelige toppede brosten og smukke, gamle bindingsværkshuse - men også her,  Randers Fjord møder Gudenåen, Danmarks længste å.

Byens historie

Randers' historie kan med sikkerhed spores tilbage til 1.000-tallet, og det mærkes tydeligt i byens snævre middelaldergader. 

Byen og omegnens historie har budt på masser af dramatik og romantik. Som da Kong Frederik d. 4 bortførte den smukke adelsfrøken Anna Sophie Rewentlow fra Clausholm Slot. Eller da modstandsgruppen fra Hvidsten Kro under 2. verdenskrig opsamlede våben og engelske faldskærmssoldater. Eller da byen var centrum for et af Danmarkshistoriens største oprør, da Niels Ebbesen i 1340 slog Den Kullede Greve.

Nogle af Danmarks største personligheder kommer også fra området. Hvem kender ikke Jens Otto Krag, Frk. Jensen eller Steen Steensen Blicher?

 

Shopping i Randers

I Randers er du ikke i tvivl om, at du er ankommet til en af Danmarks ældste købstæder - og det er også her, du finder Danmarks ældste gågade og en bymidte, der er fuld af liv både omkring shopping og caféhygge.

Houmeden i Randers

Tag på shopping i Randers

Foto: Jesper Maagaard

Skønne aktiviteter - både ude og inde

Randers er Danmarks sjette største by og er omsluttet af natur - fra Randers Regnskovs kupler i centrum til frodige naturparker og et blåt bånd af vand, der indbyder til masser af aktiviteter.  

Lystfiskeri i Gudenåen ved Randers
Foto: VisitRanders

Du kan tage en dukkert i Danmarks reneste vand ved Udbyhøj Strand, tage kajakken gennem Gudenåen eller gennem de store junglelignende rørskove i Naturpark Randers Fjord og komme helt tæt på vandet og dyrelivet.  

Du kan klatre i trætoppene i Klatreparken, køre ned ad mountainbikesporet i Fussingø Skov eller rutsje ned gennem Danmarks længste indendørs vandrutsjebane i badelandet, Water and Wellness, hvor du også kan nyde Danmarks største saunahave. 

Og vil du have en fisk på krogen, så har du alle muligheder for det i Randers. Der er mange fiskepladser mellem de grønne siv både langs Gudenåen og langs Randers Fjord.  

Kultur og museumsbesøg

Randers er også en levende kulturby med masser af oplevelser og kulturarrangementer.

Randers Kunstmuseum
Foto: Randers Kunstmuseum

Tag en tur forbi byens Musik- og teaterhus, Værket, udforsk kunstværkerne på Randers Kunstmuseum, kom helt tæt på både Elvis Presley og Jonny Cash på Memphis Mansion eller læg vejen forbi det lokalhistoriske museum, Museum Østjylland.

Og mange flere små og store kulturoplevelser

Lær Randers at kende

Randers har Gudenåen som sit opland og dermed en helt enestående natur med masser af skønne oplevelser til følge.

Den Blå Bro i Randers

Randers

Gå til Randers' forside.

Randers Regnskov

Familieferie

Sjov og aktiv ferie for hele familien

Afslapning i Water & Wellness i Randers

Weekendophold i Randers

Hygge, wellness, kultur og natur - for to

Det røde I - turistinformation

Planlæg turen

Få svar på FAQ, find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.