Sangstrup Klint på Djursland i solnedgang

Udforsk naturen i Aarhusregionen

Foto: Sarah Green

Frisk vind i håret, duften af lyng, fuglesang og natur så langt øjet rækker. Det enestående istidslandskab i Aarhusregionen byder på betagende naturoplevelser og en tidsrejse til dengang for mere end 10.000 år siden, hvor enorme gletsjere skubbede sand, grus og ler ind over området.

Nyd den enestående natur

Aarhusregionen har en fantastisk natur - og det er også her, du finder nogle af Danmarks største naturperler.

Mols Bjerge på Djursland

Naturperler på snor

Foto: Nationalpark Mols Bjerge

I det enestående istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge kan du på gåturen i bakkerne møde vildheste og græssende kvæg på de varme, solrige overdrev. Perlen i Danmarks istidsgeologi er det dramatiske landskab ved Hald Sø og de lyngklædte Dollerup Bakker ved Viborg.

I Søhøjlandet omkring Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad, folder Danmarks måske smukkeste landskaber sig ud langs Danmarks længste vandløb og Himmelbjerg-søerne med et af Danmarks højeste punkter, Himmelbjerget som vartegn.

Oplev Gudenåen

Villum og Schmidt på Gudenåen
Foto: Villum og Schmidt

Vidste du, at Gudenåen er 158 km lang og Himmelbjerget 147 m højt - med adgang til masser af aktiviteter og oplevelser.

Natur i børnehøjde

Tag børnene med og udforsk de mange områder, vores natur byder på. En tur op i bjergene, ned under jorden i grubber, til fiskevande og actionparks, badesøer og badestrande.  

Lystfisker og fiskevande

Tag fiskestangen med, når du tager på ferie i Aarhusregionen. Her er et utal af muligheder for at nyde naturen, fiske, nyde stilheden og fordybelsen i at være ét med naturen. Når børnene er med er en fisketur også altid et hit.

Lystfiskeri i Gudenåen ved Randers
Foto: VisitRanders

Ubeskrivelige tidslommer

Du kan også gå på opdagelse i de underjordiske gange i verdens største kalkmine, Mønsted Kalkgruber - og ude midt i Kattegat ligger Anholt, en af Danmarks smukkeste øer for naturelskere, med klitter, hvide sandstrande, højt til himlen og Nordeuropas største ørken.

Ved havet - i Aarhusregionen

Hjejlen på Gudenåen

Hop på en færge

Foto: Per Bille

I Danmark er vi aldrig mere end 50 kilometer fra havet, og det er svært ikke at lade sig lokke ud til de smukke kyster i Aarhusregionen. Her er brede, kridhvide sandstrande med klitter, stille vige med læ og imponerende kalkklinter. Den 360 kilometer lange kystlinje er et eldorado for både badegæster, fossiljægere og naturelskere.

Strandene på Djursland har lavt vand og er ideelle for børn. Flere af strandene har Blåt Flag, som garanterer rent badevand og fine faciliteter. Og i Aarhus kan du tage en frisk dukkert i det nye havnebad designet af stjerne-arkitekten Bjarke Ingels.

Djurs sommerland

De bedste oplevelser

Tips til bedste attraktioner, aktiviteter, events ...

Par på vandretur i Silkeborgskovene

Udendørs aktiviteter

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Kulturelle højdepunkter

Det røde I - turistinformation

Planlæg turen

Få svar på FAQ, find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.