Trolden Elle i Viborg

Kunst i naturen – de gemte trolde

Foto: Morten Gøttsche Ryefelt

Rundt omkring i Aarhusregionen kan du være heldig at finde gemte troldeskulpturer, der hver især har en historie at fortælle. Der er i alt fire kæmpe trolde, der har gemt sig i området, og det er op til dig, om du kan finde dem ved brug af de hjælpemidler, du har.

Troldene er alle opført af den fynsk fødte kunstner, Thomas Dambo og hans team, der er verdenskendt for store kunstprojekter og skulpturer lavet af bæredygtigt genbrugsmateriale. Ofte er der også hjælp at hente fra lokale frivillige, der bidrager til skulpturerne ved at samle genbrugstræ, donere penge, tilbyde et hjem for en skulptur og meget andet.

De mange skulpturer er en del af et projekt, der har til formål at bringe kunst ud i naturen, hvor folk kan på opdagelse og opleve en anderledes skattejagt. Ved at gå ind på www.trollmap.com kan du finde hints til, hvor skulpturerne befinder sig, men koordinaterne er ikke helt præcise, for det vil ødelægge skattejagten. 

I dag findes Thomas Dambos træskulpturer i mere end ti lande verden over og har fået stor opmærksomhed både på udstillingsstederne og på internettet, hvor flere millioner har fulgt med. Flere store medier har omtalt projektet heriblandt National Geographic, Lonely Planet, BBC og Chicago Tribune.
 

Troldene

De fire trolde, du finder i Aarhusregionen befinder sig i henholdsvis Silkeborg, på Djursland og i Aarhus.

Liste
Kort
Trolden Sigurd
Foto: Thomas Dambo

Trolden Sigurd

På Djursland kan du finde skulpturen Sigurd, som er en af de gemte troldeskulpturer, der hver især har en historie at fortælle. Tag ud og se, om du kan finde ham - og find ud af netop Sigurds historie...

Læs mere
Trolden Ben Chiller
Foto: Thomas Dambo. Fotograf Maria Halse Gravesen

Trolden Ben Chiller

Find troldeskulpturen Ben Chiller, en af Thomas Dambos kendte træ-troldeskulpturer, som du kan finde rundt i Aarhusregionen - og sågar rundt i hele Danmark og hele verden.

Læs mere
Troldene Simon og Anine
Foto: Thomas Dambo

Troldene Simon og Anine

Anine kom trolden Simon til undsætning. Under opførelsen af skulpturen Simon fejede en storm ind over Danmark, og Simon, som endnu ikke være færdig, blev ødelagt - men 14-årige Anine lagde en plan. 

Læs mere
Trolden Stærke Storm
Foto: Thomas Dambo

Trolden Stærke Storm

Midt i Silkeborg sidder trolden Stærke Storm, en træskulptur lavet af kunstneren Thomas Dambo, som er en af de gemte troldeskulpturer rundt i Danmark - alle der hver især har en historie at fortælle. ...

Læs mere
Trolden Elle
Foto: Morten Gøttsche Ryefelt

Trolden Elle

Tag på udkig efter trolden og skulpturen Elle, når du besøger Viborg. Elle er en kæmpe trold, der gemmer sig i grusgraven bag Søndre Skole i Viborg. Hun er ca. 6 meter høj og vogter over Ellebakken, d...

Læs mere