Hjejlen på Gudenåen

Oplevelser i Silkeborg

Foto: Per Bille

Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad, er en by med mange oplevelser og samtidig et område for naturelskere uanset om du er til hårde mountainbike ture, hyggeligelig vandring eller blot ønsker at nyde en kanotur langs med Gudenåen og gennem de stille søer omkranset af smuk skov.

Tag på sightseeing med Hjejlen

En af Silkeborgs største attraktioner og oplevelser er en sejltur Hjejlen. Her kan du opleve byen fra vandsiden på en smuk og historisk tur med verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper, der er i drift.

De bedste oplevelser

I Søhøjlandet er det uden tvivl naturen, der først fortryller én - til både afslapning, aktivitet og underholdning. Og selv når man besøger storbyen Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad, er naturen altid nærværende.

Lad Silkeborg være dit udgangspunkt

Om du er nysgerrig efter de bedste vandreture, søger fordybelse og stilhed i naturen, eller du er på udkig efter at få fart på på Mountain bike, klatring, løbeture eller andet - Silkeborg og Søhøjlandets natur er altid et hit!

Din bedste guide er lokal

Simon Grimstrup er lokal i Søhøjlandet og fortæller her om sine fem bedste løberuter i Søhøjlandet. Hvilke vil du gerne afprøve?

Gratis oplevelser i Silkeborg

Find de bedste gratis oplevelser i Silkeborg, og hele Søhøjlandet er et paradis af både skønne gratis udendørs aktiviteter og oplevelser.

Skulpturparked ved Kunstcenter Silkeborg Bad

Find de bedste gratis oplevelser

Foto: Kunstcenter Silkeborg Bad

Find rundt i Silkeborg og det smukke Søhøjland

Himmelbjerget midt i Søhøjlandet

Oplev Søhøjlandet

- og lær hele området at kende

Mols Bjerge på Djursland

Top-naturoplevelser

Mols Bjerge, Himmelbjerget, Gudenåen,  Trækstien ...

Landal Søhøjlandet

Overnatning i Silkeborg

Hotel, camping, vandrerhjem, feriehus ...

Det røde I - turistinformation

Find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.