Gå til indhold
Slusen i Silkeborg

Ferie i Silkeborg

Foto: Jesper Maagaard

Silkeborg ligger naturskønt midt i Søhøjlandet omgivet af store skove, bjerge, søer og med beliggenhed helt ned til Gudenåen. Byen er derfor kendt som Danmarks Outdoor Hovedstad®, og som navnet antyder, er området fuld af fantastiske oplevelser for alle naturelskere.

I Silkeborg smyger skov og vand sig helt ind i byens hjerte. Tag på en hyggelige shoppingtur i byens centrum med hyggelige butikker i en af Danmarks grønneste gågader, og hvor kultur og natur går i ét mange steder.

Mærk stemningen, når du på en cykel- eller vandretur bliver ført forbi Silkeborgs attraktioner og kulturelle perler via Silkeruten, hvor du samtidig kan nyde de flotte udsigter, kuperet terræn og den skiftende natur både i og omkring Silkeborgs bymidte.

På tur i Silkeborg skovene

På tur på Silkeruten

Foto: Sarah Green

I Silkeborg får du også naturen helt tæt på, når du går rundt blandt skulpturer i skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad, eller når du besøger Museum Jorn, der huser Danmark næststørste kunstsamling. Og læg endelig et besøg forbi AQUA Akvarium & Dyrepark, hvor du vil opleve både den vilde danske natur og mange danske dyrarter - helt tæt på.

Masser af gode ferieoplevelser

Klassikeren over alle oplevelser i Søhøjlandet er en tur med verdens ældste hjuldamper, Hjejlen, der tager dig med på en smuk sejlads mellem bakker og skove, hvor du undervejs kan stå af og nyde udsigten fra Himmelbjerget.

Oplevelser i den storslåede natur

Rundt om Silkeborg byder Søhøjlandet på masser af outdoor-oplevelser. Du kan eksempelvis suse ned ad nogle af Danmarks mest udfordrende mountainbikespor i Silkeborgskovene. Du kan gå i Pramdragernes fodspor på Trækstien langs Gudenåen eller hoppe i en kano og nyde Danmarks længste å, Gudenåen, fra vandsiden. Og har du lyst til en dukkert i en af Danmarks reneste søer, så tag et smut forbi Almind Sø, Slåen Sø eller en af områdets mange andre smukt beliggende søer.

Udforsk mulighederne i Silkeborg

Silkeborg - en by i Søhøjlandet

Hjejlen på Gudenåen

Attraktioner

Museer, naturområder, kunst ...

Outdoorfestival i Skanderborg

Aktiviteter i Silkeborg

Sport, indendørs sjov, sightseeing, shopping, legepladser m.m.

Landal Søhøjlandet

Overnatning i Silkeborg

Feriecenter, hotel, vandrerhjem, camping, Sommerhus, B&B m.m

Det røde I - turistinformation

Find oplevelser, transport, overnatning, events m.m.

Share your moments with us: