Familie på tur i Ebeltoft på Djursland

Ebeltoft

Foto: Frame & Work

På den sydlige del af Djursland finder du en af Danmarks mest populære feriebyer, Ebeltoft. Byen er kendetegnet ved sine skæve bindingsværkshuse, snørklede gader med toppede brosten og blomstrende stokroser, som får byen til at emme af idyl.

Den gamle bydel i Ebeltoft oser af nostalgi. Caféer, restauranter og hyggelige butikker ligger idyllisk placeret i de snørklede middelaldergader med toppede brosten, bindingsværk og stokroser. Byen er kendt for at have et levende handelsliv, med fristende tilbud for enhver og har i forbindelse med helligdage og events åben søndag samt aftenåben. 

Ebeltoft by er, med sit historiske bymiljø, en del af Nationalpark Mols Bjerge. Torvet er Ebeltofts hjerte, hvor torvehandlere, vægtere og Det Gamle Rådhus er en del af en enestående kulisse. 

Ebeltofts landskendte vartegn

Det Gamle Rådhus i Ebeltoft

Det Gamle Rådhus

Foto: VisitDjursland

Det Gamle Rådhus er et yndet sted for par fra hele Danmark og ofte også fra udlandet, som kommer til Ebeltoft for at blive viet i det charmerende og unikke rådhus. 

I rådhuset ligger også Museum Østjylland, hvor der hele året er udstillinger og aktiviteter for både voksne og børn. Tag en pause fra det travle liv på Ebeltofts hovedgade og kig indenfor i den charmerende Farvergård, hvor egnens bønder og byens borgere i gamle dage fik farvet deres garn og stof. Museet laver aktiviteter for børn og voksne året rundt, og især i ferierne bliver I inddraget i de sjove, lærerige og hyggelige aktiviteter.

Vægtersangen er en smuk og stemningsfyldt oplevelse. I sommersæsonen går vægterne deres runde i Ebeltoft fra trappen foran Det Gamle Rådhus, og deres klare sang kan høres vidt omkring. Op mod jul og i forbindelse med Ebelfestival i efterårsferien kan vægterne også høres og ses i de hyggelige brostensbelagte gader med blomstrende stokroser voksende op af de smukke bindingsværkshuse. 

Vægtergang i Ebeltoft på Djursland

Vægtergang i Ebeltoft

Foto: Gert Præst

Masser af gode ferieoplevelser

Side om side i maritime omgivelser ligger Fregatten Jylland, verdens længste træskib, samt Glasmuseet Ebeltoft, kendt verden over for sin unikke samling af international moderne glaskunst. Ikke langt fra Ebeltoft by finder I Ree Park Safari, hvor I kan komme tæt på alverdens dyr. 

Kyst, strand og smukke solnedgange

Ebeltoft er den eneste vestvendte by på østkysten af Jylland og byder derfor på fantastiske solnedgange. Her kan familien hygge sig med at fange krabber eller blot nyde roen og udsigten til Mols Bjerge.

Ebeltoft har med sin nærhed til vandet både det særligt spændende havnemiljø og en række populære badestrande. Ahl Strand og Vibæk Strand er begge meget børnevenlige. Øst for Ebeltoft ligger desuden Dråby og Boeslum Strand. I Ebeltoft Vig er der gode muligheder for at fiske efter fladfisk og havørreder samt surfe, sejle i havkajak og dyrke andre kystaktiviteter.

Aktiviteter i og omkring Ebeltoft

Cykelrute ved Ebeltoft på Djursland

Aktiviteter

Foto: VisitDjursland

Er du til en tur på en af landets anerkendte mountainbikebaner, kan du tage udfordringen op på den 13 km lange rute, eller du kan tage på en discgolf-bane, der er en blanding af en golf- og frisbee-sportsbane, går tur med en lama, vandre og meget mere.

Aktiviteter i og omkring Ebeltoft