Gå til indhold
Forår i Mindeparken, Aarhus

Nyd foråret i Aarhusregionen

Foto: Photopop, VisitAarhus

Nyd foråret og påskeferien i Aarhusregionen -  der både byder på kultur, byliv, natur og shopping - alt sammen inden for kort afstand. 

Aarhus har det hele. Et rigt kulturliv med museer i verdensklasse, masser af events og forestillinger, shopping og charmerende områder med hyggelige brostensbelagte gader, fortorvscaféer og gastronomi på højt niveau. Alting er inden for gå-afstand og byen ligger tæt på skov og strand. 

Hvad kan jeg opleve i påsken?

Foto:Foto/Medieafdelingen - Moesgaard Museum

Kulturelle oplevelser i Aarhus

Aarhus har et rigt kulturliv og byder på mange spændende museer og attraktioner.

Tag f.eks. en tur gennem de historiske gader i Den Gamle By og træd ind i hverdagen, som den så ud i 1974, 1924 eller 1864.

Ved Moesgård og Moesgaard Museum kan du se, hvordan arkitektur, natur og historie har et samspil ud over det sædvanlige. Selv vikingerne kommer tæt på, når du tager et kig ind i den gamle stavkirke, en rekonstruktion af en kirke, der stod i Hørning ved Randers omkring år 1060. Og, når du alligevel er i området bør du unde dig selv en tur gennem den smukke skov ned til Moesgård Strand.

Shopping på marked i Aarhus

Foto:Photopop, VisitAarhus

Shopping i Aarhus

Tag på shopping i Aarhus - butikkerne venter på dig.

Gå på opdagelse i hyggelige butikker f.eks. i de charmerende sidegader, find eksklusivt design på Strøget og nyd de mange muligheder, byens stormagasiner byder på. Husk at hvile fødderne undervejs og tag en pause - bestil lidt take-away og nyd sæt dig på en bænk, ved et springvand eller i en af de nærliggende parker. Du kan finde en oversigt over byens områder og kvarterer her. Vær opmærksom på at butikkerne holder lukket Skærtorsdag, Langfredag samt 1. og 2. påskedag.

Tips til de bedste markeder i Aarhus

I Aarhus er der rigtig mange markeder og loppemarkeder, hvor du kan finde gode genbrugsfund, tøj, lækre delikatesser, planter, design og fede ting til boligen. Gå på opdagelse blandt nyt og gammelt og gør et godt kup.

Foto:Photopop, VisitAarhus

Ud i naturen

I Aarhus har I rig mulighed for at komme ud i naturen, og I er altid tæt på skov og strand. Tag et par gode sko på og gå en lang tur langs vandet og nyd den friske luft og bølgeskvulp eller snør løbeskoene og løb en tur i en af de mange smukke skove og parker. Se kirsebærtræerne springe ud i Mindeparken og nyd foråret, der med sine lysegrønne farver melder sin ankomst.

Hygge på café i centrum af Aarhus

Foto:Photopop, VisitAarhus

En lækker bid mad

Du kan sagtens nyde en lækker middag, en bid mad på din tur eller en hyggelig kaffe undervejs. I Aarhus er der mange restauranter og spisesteder, der tilbyde Take-away - skal det være fransk, spansk eller italiensk? Gode bøffer eller sushi? Michelin eller Street Food?

Især i Latinerkvarteret og langs Åboulevarden kan du mærke forårsstemningen på en af de mange caféer og restauranter med udendørsservering.

Nyd de lyse nætter i nattelivet i Aarhus

Foto:Photopop, VisitAarhus

Book en overnatning i Aarhus

Foto:Scandic Aarhus City

Det kan være svært at nå Aarhus på en enkelt dag, så lad fornøjelsen vare lidt længere og find det perfekte sted at overnatte. Der er både store lækre hoteller, romantiske hoteller med hyggelige værelser, kroer, Airbnb, Bed & Breakfasts og mulighed for at leje en lejlighed. Uanset hvad du er til, har du rig mulighed for at finde det helt rigtige sted at overnatte i Aarhus.

Rigtig god tur -  i Aarhus!

Share your moments with us: