Venindetur til Aarhus

Foto: Frame & Work

Nyd en venindetur i Aarhus

Aarhus er den perfekte destination til en tur med veninderne. Hvad enten du er til shopping, kulturelle highlights, god mad eller strandhygge – Aarhus har faktisk det hele og endda i gåafstand!

Bo midt i byen

Tjek ind på et af Aarhus' lækre hoteller og lad dig forkæle. Bo centralt midt i Aarhus med kort afstand til byens attraktioner og restauranter eller bo ved vandkanten, hvor du kan snuppe en morgendukkert i det friske hav.

Shopping er altid en god idé …

Hører du også til dem, der ikke kan tage hjem fra en ferie uden lige at få lidt nyt med hjem? Aarhus giver dig rigelig med muligheder for at shoppe lokale designs og også kendte designerbrands. På strøget finder du velkendte danske og internationale brands og med kaffe og juicebarer placeret i passende afstand mellem hinanden, er der rigelige muligheder for en pause i indkøbene.

I det charmerende og hyggelige Latinerkvarter, ligger high-end designerbutikker som Marc Jacobs, Malene Birger, Isabel Marant og COLLAGE THE SHOP side om side med hyggelige caféer, smykkeforretninger som AMOKsmykker og mindre special butikker såsom den unikke Hornvarefabrikken. De brostensbelagte gader hører til blandt de ældste gader i Aarhus.

I Vestergade og gaderne omkring, finder du hyggelige designerbutikker som f.eks. 1+1 Textil og Karen Norup Smykker som tilbyder smukke smykker og designvarer.

Salling Rooftop Aarhus

Shopping og attraktion under ét tag

Foto: Photopop, VisitAarhus

Mellem Strøget og Latinerkvarteret finder du det fantastiske stormagasin Salling, der er fyldt med den nyeste fashion, skønhedsprodukter, dansk designet porcelæn, møbler og interiør i stilrene og nordisk designede omgivelser. 

Og når du besøger Salling, skal du virkelig unde dig selv en lækker frokost på Salling Rooftop, hvor du samtidig får den mest fantastiske udsigt ud over byen. Det er også her, du finder et af byens highlight Salling Rooftop. Går du videre ned af Strøget, kan du ikke undgå at ramme byens storcenter Bruuns Galleri, der også byder på alt, hvad hjertet kan begærer.

En tur til Aarhus er ikke fuldendt uden en god og hyggelig frokost eller middag på en af byens mange gode spisesteder. Slå dig ned i hyggelige rammer hos Langhoff & Juul i Latinerkvarteret, eller spis side om side med de lokale aarhusianere i uformelle rammer på byens populære madmarked Aarhus Street Food. Flere af byens restauranter er hædret med Michelinstjerner, Bib Gourmand og benævnelse i White Guide – niveauet i byen er højt og der er gastronomiske oplevelser til ethvert budget.

Er I ikke klar til at gå tidligt i seng, er der også masser af vin- og cocktailbarer i Aarhus.

Venindetur i Aarhus

Foto:Kim Wyon, VisitDenmark

Trendy Frederiksbjerg

Frederiksbjergområdet ligger der masser af skønne specialbutikker med kvalitetsfødevarer, design – og delikatessebutikker, som ligger side om side med charmerende caféer, klassiske værtshuse og skønne spisesteder.

Prøv f.eks. at kigge forbi hos Nordisk Spisehus, hvor du kan opleve en unik fusion af det nordiske køkken og smagsnuancer fra hele verden, eller nyd en cocktail på én af byens absolut hyggeligste cocktailbarer St. Pauls Apothek, der iøvrigt også serverer god mad. 

Museumsbutik i Moesgaard Museum

Foto:Medieafdelingen - Moesgaard Museum

Unik shopping i museumsbutikkerne

I Aarhus finder du store attraktioner som ARoS Aarhus Kunstmuseum med kunstværket Your rainbow panorama på toppen, Den Gamle By der tager dig med på en fascinerende tidsrejse gennem Danmarkshistorien, og ikke minst den arkitektoniske perle Moesgaard Museum der præsenterer fantastiske fortidsfund fra jernalderens våbenofringer til verdens bedst bevarede moselig Grauballemanden.

Det er også her du finder god shopping!  Alle tre museer har inspirerende butikker med design, textil, bøger og unikke genstande, som du ikke finder andre steder i byen. 

Se de mest besøgte attraktioner i Aarhus her.