Venner på cykeltur i Silkeborg

Aktiviteter i Silkeborg og det smukke Søhøjland

Foto: Niclas Jessen

Silkeborg, Danmarks Outdoor hovedstad, og Søhøjlandet er førende inden for outdoor aktiviteter i Danmark. Og dette ikke uden grund. Her kan du give den gas i et hav af udendørs aktiviteter og oplevelser - på mountainbike, vandreture, fisketure, sejlads i kano og kajak - og meget mere.

Aktiviteter i Danmarks Outdoor Hovedstad

Nedenfor finder du et udvalg af aktiviteter, som er nogle af de mest efterspurgte i området. Nederst på siden kan du dykke endnu mere ned i mulighederne - også i det omkringliggende smukke Søhøjand.

Og har du brug for lidt ekstra til din ferie, er der super gode shopping muligheder for både outdoorliv, mode og kunst.

Liste
Kort
Mountainbike i Søhøjlandet
Foto: Theis Kaas Pedersen

På Mountainbike i Søhøjlandet

Elsker fart og spænding, er mountainbike i Søhøjlandet det helt rigtige for dig. Området har nogle af Danmarks bedste mountainbike-ruter, der snor sig gennem bakkede og kuperede skove - uanset om du er til skarpe sving, hop og store højdemeter eller mere nybegyndervenlige spor.

Læs mere
Klatreparken Silkeborg
Foto: Klatreparken

Klatreparken Silkeborg

Er du klar på sjov, spænding og udfordring? Klatreparken Silkeborg byder på aktive oplevelser for alle aldre, og med seks forskellige baner i meget varierende højder er der garanti for morskab.

Læs mere
Silkeborg Ry Golfklub
Foto: Silkeborg Ry Golfklub

Silkeborg Ry Golfklub

Silkeborg Ry Golfklub ligger naturskønt og danner de perfekte rammer for den gode golfoplevelse. Golfklubben har et afslappet klubmiljø og golf på internationalt niveau.

Læs mere
Bøllingsø og Hærvejen på cykel
Foto: Carsten Wiehe

Bøllingsø og Hærvejen på cykel

Mærk det historiske sus på Hærvejen og nyd turene ad de små veje, som fører jer til den smukke Bøllingsø, hvor moseligene Tollundmanden og Ellingpigen blev fundet.

Læs mere
Nordskoven og Gjern Bakker på cykel
Foto: Nils Jepsen

Nordskoven og Gjern Bakker på cykel

På cykelturen Nordskoven og Gjern Bakker kan I få nogle helt fantastiske landskabs-oplevelser. Kør parallelt med den roligt strømmende Gudenå og nyd det dramatiske istidslandskab i Gjern Bakker.

Læs mere

Fem løberuter til ferien i Søhøjlandet

Søhøjlandet byder på uanede muligheder for forskellige ruter, så det er svært at vælge mellem den store pallette af natur. Jeg giver et bud på markerede ruter, som er gode til trailløb, men som også sagtens kan bruges til vandreture.

Læs mere

AdventureGolf og FodboldGolf med DitEvent.dk

Spil AdventureGolf på Europas største 12 hullers Adventure Golfanlæg, eller gå en runde på den store 18 hullers FodboldGolf-bane.

Læs mere
Outdoor365
Foto: Outdoorfestivalen

Outdoor365

Outdoor365 er en onlineportal, hvor du kan blive inspireret til outdoor-aktiviteter og udeliv. Du kan finde aktiviteter både til lands, til vands og i luften.

Læs mere
Iller Hinderbahn
Foto: Iller Hinterbahn

Iller Hinderbahn

Besøg Iller Hinderbahn - Midtjyllands Legeplads sammen dine venner, familie, kæreste eller kolleger og få en unik oplevelse.

Læs mere

Vandreruter og ture i Søhøjlandet

Kombinationen af gamle hedestrækninger, storslåede skove og det bakkede landskab samt de mange smukke søer, udgør tilsammen en helt unik naturoplevelse, som ikke kan fås andre steder end i Søhøjlandet.

Himmelbjerg Golf Club
Foto: Himmelbjerg Golf Club

Himmelbjerg Golf Club

Himmelbjerg Golf Club er et moderne golfanlæg bestående af Himmelbjergbanen, en 18-huls mesterskabsbane (par 71) samt Bakbjergbanen, en 9-huls Pay and Play (par 32), der er åben for alle golfinteresse...

Læs mere
Silkeborg BikePark
Foto: VisitSilkeborg

Silkeborg BikePark

Silkeborg BikePark er Silkeborgs MTB "legeplads" og ligger i den nordlige del af byen. De forskellige spor er markeret med farver, der viser de forskellige sværhedsgrader.

Læs mere
Indelukkets Minigolf
Foto: Carsten Dall

Indelukkets Minigolf

På Indelukkets minigolf i Silkeborg kan du udfordre dine venner eller familie og spille et spil minigolf på den udfordrende 18-huls minigolfbane. Minigolfbanen er Danmarks ældste 18-huls minigolfbane ...

Læs mere
Den triolektiske fodboldbane
Foto: Museum Jorn

Den triolektiske fodboldbane

Besøg Museum Jorn og prøv et spil triolektisk fodbold - et unikt fodboldkoncept med tre mål, skabt af den berømte kunstner Asger Jorn i 1960'erne.

Læs mere
Silkeborg Trailcenter
Foto: Silkeborg Kommune

Silkeborg Trailcenter

Når du besøger Silkeborg og gerne vil benytte dig af de mange outdoor tilbud, har du også mulighed for i Silkeborg Trailcenter at skifte tøj i lækre omklædningsrum og benytte både toilet- og badefacil...

Læs mere

Find flere aktiviteter

Find de bedste fiskesøer, besøg akvariet AQUA eller lej en båd og sejl på en af de mange søer i det smukke Søhøjland. Og hvis det regner, kan du altid varme dig i det tropiske badeland Landal eller gå på opdagelse i spændende Escape Games.

Find flere aktiviteter her