Hygge og kærestetur i Mols Bjerge på Djursland

Weekendophold på Djursland

Foto: Bo Skaarup

Lad roen sænke sig og nyd et weekendophold på Djursland. Her kan du og din kæreste opleve en skøn kombination af klassiske kystbyer og gamle købstæder. Nyd den smukke romantiske by Ebeltoft og udforsk byens glasmuseum, verdens længste træskib og hyggelige lokalhistoriske museer.

Ebeltoft by - en romantisk getaway på Djursland

Er du på udkig efter et hyggeligt og charmerende sted at forkæle din kæreste? Så tag til Ebeltoft på Djursland og oplev en by fuld af historie, kultur og skøn feriestemning. Her kan I gå hånd i hånd gennem de brostensbelagte gader, beundre de gamle bindingsværkshuse og nyde den maritime atmosfære.

I Ebeltoft finder I også spændende seværdigheder og aktiviteter for to. Et af dem er Fregathavnen, hvor I kan besøge det imponerende museumsskib, Fregatten Jylland. Her kan I se, hvordan livet var for søfolkene i 1800-tallet og måske endda kysse under dækket. 

Und også jer selv en tur til det nærtliggende Glas - Museet for glaskunst, hvor I kan se noget af den smukkeste glaskunst produceret af kunstnere fra hele verden.

Slut dagen af med et overdådigt måltid på Michelin Bib Gourmand-restauranten, Restaurant Moment, der serverer delikate retter baseret på friske og bæredygtige grøntsager.

Restauranter på Djursland

Naturen - storslået og historisk

Djursland er også kendt for sin storslåede natur - Nationalparken Mols Bjerge og andre fascinerende naturområder.

Kalø Slotruin i Nationalpark Mols Bjerge
Foto: Roar Paaske

Brug en dag på en tur til de to nabomuseer, Gammel Estrup og Det Grønne Museum. Her kan I opleve et spændende tilbageblik i, hvordan herregårdsliv, jagt, skov, landbrug og mad fungerede i gamle dage.

Tag videre til Nationalpark Mols Bjerge - et kæmpestort naturområde præget af den seneste istid. Nyd en vandretur, naturens ro, tosomheden og de smukke omgivelser - besøg for eksempel Kalø Slotsruin, som forener enestående natur og fascinerende historie.

Middagen kan I nyde på Molskroen, der ligger ved indgangen til Mols Bjerge med en flot udsigt over Ebeltoft Vig.

Wellness og forkælelse

Wellness er en fantastisk måde at forkæle sig selv og hinanden på. Det er en oplagt mulighed for at komme væk fra hverdagens stress og nyde nogle afslappende og romantiske stunder sammen. Nyd alt lige fra en spadag med massage og ansigtsbehandling til et lækkert ophold på et wellnesshotel med spa, sauna og jacuzzi.

Vildmarksbade på Lübker Golf & Spa Resort på Djursland
Foto: RAISFOTO

Forkæl hinanden med en tur til Lübker Golf og Spa Resort, og nyd stedets skønne faciliteter. I kan tage en afslappende stund i et udendørs vildmarkskar, i damp- og spabad, koldtvandskar, spalounge og meget mere.

Frokosten kan I nyde i loungen, Square Lounge, der serverer mad fra caféen. Når I igen er tanket op med fornyet energi, tager I hjem med gode minder i bagagen og hvem ved? Måske bagagen også indeholder lidt nyt tøj, glaskunst og souvenirers fra jeres ture rundt på Djursland.

På jeres vej rundt på Djursland vil I møde skilte med 'Gårdbutik', 'Gårdbryggeri', 'Vingård' o.l. - slå vejen forbi og nyd de lækre lokale smagsoplevelser.

Men I kan også ...

Dyreparkerne på Djursland er noget ganske særligt. Her er der sørget for ekstra plads til dyrene, og det er en fornøjelse at se dem boltre sig og nyde livet. Eller I kan trække en solskinsdag ud og blot dase og nyde hinanden på en af de mange skønne strande langs Djurslands kyst.

Hvor vil I gerne overnatte?

Er I til sommerhushygge eller forkælelse på et lækkert hotel? Eller er I klar til at sove blandt løver, giraffer og næsehorn? I kan vælge et komfortabelt hotel, luksuriøse kabiner, hvor I fra sengen har udsigt til en græssavanne, shelters som er nabo til ulve og bjørne - eller hvad med at bo i et trætoppehus?

Mulighederne er mange, og det er op til jer at vælge.

Find rundt på Djursland

Kalø Slotsruin på Djursland

Gå til Djurslands forside

- og lær Djursland at kende

Mols Bjerge på Djursland

Top-naturoplevelser

Mols Bjerge, Kalø Slotsruin, Jernhatten, Trehøje ...

Djurs sommerland

Top-attraktioner

Djurs Sommerland, Fregatten Jylland, Ree Park Safari, Kattegatcentret ...

Det røde I - turistinformation

Få svar på FAQ, find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.