Julehygge i Grenaa på Djursland

Jul på Djursland

Foto: Jesper Maagaard

Grenaa og Ebeltoft er Djurslands største byer. Ebeltoft med snørklede hyggelige gader og små kunsthåndværksbutikker og Grenaa, den hyggelige købstad med specialbutikker og fuld af overraskelser. Besøg de små hyggelige julemarkeder, eller nyd en bytur rundt i de julepyntede gader.

Og hvad kan jeg så opleve?

På herregårdsmuseet Gammel Estrup kan du deltage i en ægte herregårdsjul og opleve herskab og tjenestefolk forberede sig til julen som i gamle dage. Se, hvordan greven og hans ansatte holdt jul for 100 år siden og deltag selv i juleaktiviteterne i weekenderne. Smag lækre og traditionelle julekager, julesul, klejner og æbleskiver, køb pynt og juletræer eller klip historisk julepynt.

Museum Østjylland i Grenaa byder indenfor til både nissejagt og juleforedrag, hvor de drilske nisser traditionen tro igen flytter ind i den gamle købmandsgård.

Besøg også Ree Park Safari, som holder juleåbent i de fire adventsweekender. Kom og ønsk dyrene god jul, find hyggelige julegaver til børnene i butikken og se, om du kan finde julemanden, som også kigger forbi med lækre julegodter.

Tag børnene i hånden og læg vejen forbi Fregatten Jylland. Her kan du lave dit eget reb, høre om skibsdrengens liv ombord og drikke gløgg og spise æbleskiver, mens du har den nye audioguide i ørerne.

Kattegatcentret er der den 18. og 19. november julemarked, hvor du bl.a. kan komme i julestemning blandt hajer og pingviner. Der er masser af julepynt til salg og lækre julegodter a la kandiserede æbler, vafler, æbleskiver og risalamande.

Julens åbningstider på Djursland

og i hele Aarhusregionen.

Hvilke hoteller og restauranter har åbent i julen? Hvor kan jeg booke et juleophold, og hvordan holder butikkerne åbent i december måned? Find svar her på siden.