Gå til indhold
©  Foto:

Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum

Tag på en tidsrejse med hele familien i Den Gamle By - en helt unik seværdighed i Aarhus. Museet har de maksimale tre Michelin-stjerner i Travel Guiden og er dermed et sted, der i allerhøjeste grad er anbefalet af kendere.

70'ernes Velfærdsdanmark

Gå tilbage i tiden og start i 1970’erne i en bydel med gader, lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra dengang. Her i 70'er-kvarteret kan du blandt andet kigge ind til radio- og tv-forretningen Pouls Radio, minimarkedet, gynækologen, børnehaven og frisøren. I lejlighederne bor forskellige mennesker og du kan kigge ind til en kernefamilie, et kollektiv og en blind mand.

I baggården står en folkevogn og VVS-mandens Citroën – og kig også ind i knallertværkstedet og spejderlokalet eller i den historiske Jazzbar Bent J, der ligger for enden af Havnegade, og hvor der af og til er levende musik på scenen.

Livet i 70'erne

Populære biler og nye tider i 1920'erne

Bevæg jer videre over i 1927, hvor byen er blevet moderne med biler, fortove, gadelamper, telefontråde og gavlreklamer. Kvarteret i Den Gamle By har en isenkramforretning, en boghandel, Schous sæbehus, posthus, telefoncentral og flere boliger fra før 1930'ernes krise satte Danmark i stå. Du kan også opleve den autentiske automobilforretning ’Automobilforretning Carl Christensen’ med eget værksted. Her finder du flotte, gamle biler, udstillingslokale, butik med reservedele og værksteder til motorrenovering og cykelreparation. Du kommer helt tæt på bilismens barndom og bliver klogere på datidens forskellige, fascinerende køretøjer.

Livet i 1920'erne

Der var engang før 1900

Her møder du Den Gamle By i H.C. Andersens tid og tidligere tilbage med bindingsværk og bygninger og bygniger fra hele Danmark. Den ældste del i Den Gamle By er som en mindre dansk købstad med huse, haver, boliger, butikker og værksteder. Bygningerne stammer fra byer i hele Danmark og er genopført på museet.

Livet 'der var engang' - før 1900

Et levende museum

Fra april og resten af året kan du møde mennesker, der er klædt, arbejder og gebærder sig som i gamle dage. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikken. Stop op og få en snak med bagerjomfruen, købmandsvenden og lirekassemanden, men pas på - måske bliver du sat til at hente vand ved brønden eller bære affald på møddingen.

Tag en tur med hestevognen eller gør en god handel i de historiske butikker. Drik en fadøl i kælderen og nyd Traktørstedets kaffe og lækre kringle.

På Festpladsen kan du være med til at dyste i styltegang og keglespil eller prøve luftgyngerne og karrusellen.

Et levende museum

Særudstillinger og mindre museer

I løbet af året er der temadage, koncerter, aktiviteter for børn og flere særudstillinger. I Den Gamle By finder du også flere mindre museer.

Se de største highlights her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#dengamleby #dengamlebyiaarhus #visitaarhusregion

GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR

Share your moments with us: