Lokal guide - Anne Margrethe Ladekjær

Anne Margrethe Ladekjær

Foto: Tania Nørgaard

Lokal i Aarhus

Anne Margrethe er født i Aarhus og opvokset i Søhøjlandet. Hun er senere vendt hjem til sin fødeby, hvor hun arbejder freelance som kulturguide. Hun elsker især Aarhus, fordi byen konstant er i udvikling, mens det lokale særpræg er bevaret på trods af byens storby-atmosfære

I forbindelse med sit arbejde udforsker Anne Margrethe ofte byens muligheder, og hun holder meget af at finde glemte eller skjulte perler. Når hun guider byens gæster, fortæller de hende, at de føler sig velkomne, og Anne Margrethe mener, at Aarhus kaldes ‘Smilets By’ af en god grund.

Det østjyske istidslandskab er, ifølge Anne Margrethe, med til at gøre Aarhus charmerende. Byens bakker og dale, der strækker sig helt ind til centrum, er meget kendetegnende for byen – og noget hun savner, når hun besøger andre steder i Danmark.

Hun har svært ved at vælge, når det kommer til hendes yndlingssted i byen. Men det at naturen er så tæt på Aarhus, spiller en vigtig rolle for Anne Margrethe. Hun udpeger Solgården på ‘bjerget’ som sit yndlingsspot, for udsigten her er smuk en sen aften, når man kan se udover den oplyste by med blik helt ned til havnens kraner.

Anne Margrethes motto: Mød verden nysgerrigt, bidrag til fællesskabet og vær med til at udvikle det i en konstruktiv retning.

Anne Margrethe Ladekjær, lokal i Aarhus

Interesser

Sommer- og vinterbadning, arkitektur, kunst, natur og kultur og hendes barnebarn, der har fået hende til at se verden med nye øjne.

Anne Margrethes Guide

En kulturel dag i Aarhus

"Har man sagt Godsbanen, må det spændende miljø bagved ikke glemmes. Her ligger Institut for X i de gamle barakker fra togenes storhedstid med værksteder, pop-up musikevents, og spisesteder."

Læs hele Anne Margrethes guide her