Cykler på cykelstien ved Risskov

På cykel i Aarhus

Foto: Photopop, VisitAarhus

Hop på cyklen og udforsk byen (og naturen) fra en ny vinkel. 

Stort set alle danskere elsker at cykle, og rigtig mange børn og voksne bruger dagligt det tohjulede transportmiddel - og Aarhus er en skøn cykelby med maser af transportmuligheder, som helt ideelt kan foregå på cykel.

Og i Aarhus er det nemt at komme rundt. Overalt i byen er der indrettet cykelstier og veje. Find derfor cyklen frem eller lej en cykel og følg de mange afmærkede cykelruter rundt i og omkring Aarhus. Du vil opleve både by og natur helt tæt på med de mange skønne oplevelser det giver.

Du kan også prøve en guidet cykeltur, hvor lokale guider vil vise dig de vigtigste seværdigheder i Aarhus krydret med facts og fortællinger.

Som cyklist i Aarhus har du rigtig mange muligheder for at udforske byen på kryds og tværs. Cyklerne fylder meget i bybilledet, og den centrale Mejlgade er blevet omdannet til en regulær cykelgade. ARoS, byens store kunstmuseum, og flere af de andre museer ligger i Aarhus midtby. Her er det oplagt at snuppe cyklen og hurtigt komme fra den ene oplevelse til den anden.

Besøg byens attraktioner
Hvis du ønsker at besøge nogle af Aarhus' mange attraktioner kan du f.eks. cykle på Ringgaden og besøge Botanisk Have, Den Gamle By og Væksthusene. Herfra kan du fortsætte længere sydpå og komme ind på Brabrandstien og cykle hele vejen rundt om Brabrand Søen - en rigtig god oplevelse på alle tider af året. Fortsætter du ad Ringgaden kommer du til Tivoli Friheden, Aarhus Stadion og Mindeparken, hvor også Marselisborg Slot ligger.

Gennem Marselisborgskovene
Fra Marselisborg Slot er der cykelsti gennem Marselisborgskovene, og her kan du gøre holdt ved Dyrehaven, stranden ved Ballehage eller Ørnereden eller fortsætte via Moesgård Museum helt ud til Moesgård Strand.

En tur langs kysten
Cykler du den modsatte vej fra Marselisborg Slot, kan du fortsætte op langs kysten, tage en tur på havnen og komme ned på den gamle cykelsti langs Risskov, som blev åbnet i begyndelsen af 1900-tallet, og hvor man de første år skulle betale 25 øre for at cykle. Ad denne sti kommer du til Risskov og videre ud til Egå, Skæring og Kaløvig Bådehavn.

Se alle disse attraktioner og seværdigheder på et kort.