VisitAarhus
SPOT festival i Aarhus

Musik og teater i Aarhus

Teater, opera og dans skaber liv på byens mange scener, og musiklivet i Aarhus er et helt kapitel for sig. Latinamerikanske rytmer, forførende tango - eller ren og uforfalsket rock - det kan altid lade sig gøre at få sved på panden og ømme fødder på en af byens mange spillesteder.

I Aarhus er der de store flotte koncerter i Musikhuset, hvor du kan sidde mageligt i en blød stol i dyb koncentration om musikken. Der er rockkoncerter på Train eller Voxhall med gang i den på dansegulvet. Jazzsessions på de hyggelige små værtshuse - en stille guitarkoncert på en af Aarhus’ mange hyggelige cafeer med snak og hygge ved bordene - forførende latinamerikanske rytmer, som du ikke kan sidde stille til - stemningsfyldte kirkekoncerter - og meget mere.

Og Aarhus er kendt langt ud over landets grænser som en levende musikby. En række af de store navne fra den danske musikscene startede karrieren her, og Aarhus er stadig "rugekasse" for et meget frodigt musikmiljø.

I over tredive år har Aarhus i folkemunde nydt godt af titlen som musikkens by. Og med rette. 

Byen har siden slutningen af halvfjerdserne fostret kunstere, der med Aarhus som fælles platform har fundet vej til både byen og landets scener og pladebutikker. Det gunstige musikmiljø har resulteret i store danske navne som Gnags, TV2, Kliché, Henning Stærk, Mek Pek, Anne Linnet og Lis Sørensen.

Teatre i Aarhus

Liste
Kort

Udforsk mere