Endless Connection springvand i Aarhus

Om Aarhus

Foto: Photopop, VisitAarhus

Med en tilbagelænet, optimistisk og ambitiøs atmosfære er Aarhus en by der summer af liv. Med sin placering i Aarhus bugten er byen omringet af smuk og historisk natur.

Gammelt hjerte, ung sjæl

I Aarhus, Jyllands hovedstad og Danmarks anden største by, er roserne de seneste år væltet ned over byen. Topplacering som must-visit destination hos Vogue, Lonely Planet, CNN, National Geographic og Momondo gør, at Aarhus er kommet på verdenskortet. 

Aarhus er de studerendes by, og de mange unge og studerende gør, at du i Aarhus altid bliver mødt af en livlig og dynamisk stemning i gadebilledet. Inden for gåafstand finder du attraktioner og museer i verdensklasse, en innovativ og mangfoldig gastronomisk scene, shopping i charmerende kvarterer, hav, strand og skov. Aarhus har et gammelt hjerte men helt sikkert en ung sjæl.

Med store events, internationalt anerkendte festivaler, historisk og moderne arkitektur og en mangfoldig underskov af oplevelser, er Aarhus destinationen, der har det hele!

Foto:VisitAarhus

Foto:Dokk1

Foto:Kim Wyon, VisitDenmark

Det historiske Aarhus

Aarhus var oprindeligt en vikingeby, der gik under navnet Aros. Der findes arkæologiske fund, der daterer byen helt tilbage til 700-tallet, og byen har kun udviklet sig siden da. Aarhus har altid været en vigtig handelsby, både i vikingernes Danmark og op igennem middelalderen, hvor byens placering ved åens udmunding var strategisk optimal. Efter især kirkens investeringer i byen udvidede den sig ud fra åen og blev langsomt til en reel købstad. 

I 1800-tallet blev Aarhus havn udviklet massivt, og koblet med industrialiseringen blev Aarhus lynhurtigt Danmarks anden største by. Det var også i denne tid at de historiske kvarterer i Aarhus midtby skød op, som du stadig kan slentre gennem i dag. Omkring 1900 kom Hack Kampmann til byen som kongelig bygningsinspektør og her tegnede og opførte han mange af de bygninger, der er karakteristiske for Aarhus i dag. 

I 1928 åbnede Aarhus Universitet, og Aarhus som universitetsby begyndte at tage form. Det moderne Aarhus bærer hele denne historie med sig, og alle perioder har sat sine spor på det Aarhus, du ser i dag. Du kan udforske historien meget mere hos mange af byens museer og mærke historiens vingesus, når du går rundt i byen.

Oplev historien på byens museer