Vinterbadning i Søhøjlandet med grafik
Vinterbadning ved Almind Sø i Silkeborg
Foto:Lone Kristjansen&Lone Kristjansen

Ferie i Søhøjlandet

Søhøjlandet er det højest beliggende område i Danmark med en enestående koncentration af skove og smukke søer. Landskabet charmerer med store skove, heder, små enge og grønne græsarealer, omgivet af imponerende bakker og søer, der smukt forbinder sig med Gudenåen, Danmarks længste flod.

Med over 30% af området dækket af skov, især Silkeborgskovene, inviterer Søhøjlandet naturelskere og eventyrlystne sjæle ind i en verden af frodighed og biodiversitet. Tag på opdagelse i Søhøjlandet og fordyb dig i et naturligt paradis, hvor beskyttet natur og enestående landskaber forenes.

Søhøjlandet er et naturligt vidunder strategisk placeret mellem de livlige midtjyske byer Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad, Hammel, Aarhus og Horsens, afgrænset af Aarhus Bugt mod øst og den majestætiske jyske højderyg mod vest.

Tag på tur i Søhøjlandet

Tryk på afspil i videoen nedenfor og tag på tur rundt i Søhøjlandet allerede nu.

Skove, søer, bjerge og dale

I Søhøjlandet samles naturens pragtfulde skønheder på ét sted – et sandt paradis for naturelskere som dig.

Lad roen sænke sig og lyt til naturen og livet omkring dig. Med lidt tålmodighed vil du se og opleve en helt ny og vidunderlig verden.

Naturen her er unik og et absolut must-visit for alle, der elsker at fordybe sig i det naturlige – uanset om du søger pulsen i vejret eller foretrækker at nyde naturens ro.

Dyk ned i Søhøjlandets eventyrlige landskaber, hvor udbydere af outdooraktiviteter venter på at imødekomme dine behov. Fra kanoer og kajakker til cykler og mountainbikes – her kan du leje alt, du behøver for at udforske naturen både til lands og til vands, som er helt uovertrufne muligheder for en aktiv og autentisk oplevelse i den naturlige skat Søhøjlandet byder på.

Gudenåen og de mange søer

Mange af søerne i Søhøjlandet er forbundet med Gudenåen. Her har du bl.a. mulighed for at sejle med Hjejlen, verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper. Eller du kan vælge at sejle i kajak, kano eller stå på SUP-board eller nyde en dukkert i en af de mange skønne badesøer med de herlige sandstrande og gode badebroer.

Tips til din næste ferie i Søhøjlandet

Silkeborg og Gudenåen

Silkeborg

Danmarks Outdoor Hovedstad

Hjejlen på Gudenåen

Bedste oplevelser

Outdoor-aktiviteter, naturoplevelser, museumsbesøg, events ...

Himmelbjerget in the Lake District Søhøjlandet

Søhøjlandets bjerge

Himmelbjerget og de mange bjerge

Det røde I - turistinformation

Find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.