Jul i Viborg

Jul og julehygge i Viborg

Foto: Jesper Maagaard

Julen har i mange år trukket gæster langvejs fra til den historiske by Viborg, der er en af Danmarks hyggeligste og smukkeste julebyer. Shopping, stemning og fællesskab går hånd i hånd under byens motto: Jul som i gamle dage – bare bedre.

Årets Juleby 2023

Vidste du, at Viborg er udnævnt til Danmarks Juleby 2023?

Dette gør, at der vil være særlig stor fokus på julen i Viborg i år, og byen er derfor bestemt et julebesøg værd hen over de hyggelige julemåneder. Dertil kommer, at du kan opleve flere familie-julefilm om Julemandens Datter, der er indspillet i Viborg - hvor du så kan besøge juleudstillinger med kulisser og rekvisitter fra filmene.

Juleaktiviteter i Viborg

Hele byen er pyntet op til jul, og på Nytorv lyser tusindvis af julelys op i mørket og spreder en fantastisk julestemning, mens du kan gå på opdagelse i boder med lækre julefristelser. Hele byen emmer af jul - tag med på Viborg Beer Walk, tag en tur forbi den smukke Englehave ved Skovgaard Museet, oplev juleparaden, kom på Nisseskole, deltag i Nisseløb og byvandringer - og mød selvfølgelig Julemanden, som du hele december kan møde på Nytorv og Sct. Mathias Centret. 

Er du til musik, comedy og foredrag, bør du tjekke Tinghallens program – her er masser af underholdning i november og december.

Gå på opdagelse i julen og besøg Englehaven ved Skovgaard Museet, hvor du kan nyde og fordybe dig, men også opleve julepynt og legetøj fra svundne tider.
Begivenheder i Viborg.

Gå på jagt efter nisserne

Rundt i Viborgs gågader kan du finde spor fra forskellige nisse-klaner. Hent et nissepas hos en af byens butikker og få overblik over nissernes univers.

Kan du finde både torvenisser, portnisser og skovnisser? Så er du nemlig rigtig god! Måske kan du nå at samle alle stemplerne i nissepasset.

Læs meget mere om Jul i Viborg her.

Julens åbningstider i Viborg

og i hele Aarhusregionen.

Hvilke hoteller og restauranter har åbent i julen? Hvor kan jeg booke et juleophold, og hvordan holder butikkerne åbent i december måned? Find svar her på siden.

Juleshopping og julehygge i Viborg

Julens åbningstider i Viborg

Og i hele Aarhusregionen

Foto: Jesper Maagaard