Familie i Dollerup Bakker ved Viborg

Familieferie i Viborg

Foto: Jesper Maagaard

Tag familien med på ferie i det smukke, historiske Viborg, som har masser af oplevelser for jer, der ønsker at udforske Danmarkshistorien. Her kan I sammen med børnene kombinere fascinerende kulturhistorie med skønne naturoplevelser og masser af hygge, leg og sjov for børn i alle aldre.

Gå på opdagelse i det historiske Viborg

Viborg er med sine brostensbelagte gader og gamle huse sjov at gå på opdagelse i for hele familien. Tag på mordgådejagt rundt i Domkirkekvarteret med Viborg Museum og se, om I kan opklare mordet på Kong Erik Klipping.

VisitViborg - sejltur med Margrethe 1

Sejltur med Margrethe I

Foto: VisitViborg

Udforsk Viborgs mægtige domkirke, hop ombord på det historiske skib sødronningen Margrethe I på Viborg-søerne eller hold picnic ved Borgvold, Viborgs ældste og smukkeste parkanlæg. Her kan I leje både, kanoer og vandcykler til ture på Viborg-søerne, lege på legepladsen og spise is fra Borgvold Kiosken.

Skal I have brændt lidt krudt af, kan I gå eller tag cyklen rundt om Viborg-søerne. På seks forskellige steder finder I store gennemsigtige søskilte, der fortæller historier om lige dér, hvor I står. Se om I kan løse de udfordring og opgaver, der står skiltene, I kommer forbi.

Ud i naturen

Tæt på Viborg ligger et storslået naturområde med Hald Sø og Dollerup Bakker - et dejligt udflugtssted for hele familien, hvor børn i alle aldre kan komme med på vandretur i det bakkede landskab. I området omkring søen ligger De fem Halder, hvor I kan opleve noget af persongalleriet fra Danmarkshistoriens førende adelsslægter tilbage fra omkring 1300-tallet.

Legepladsen Børnenes Hald i Viborg

Skovlegepladsen Børnenes Hald

Foto: Janne Kragh Pedersen

Kan du erobre skovlegepladsen?

Borgruinen Hald Ruin er sjov at gå på opdagelse på for børn. Tæt på ligger også skovlegepladsen, Børnenes Hald, hvor I kan erobre borgtårnet, klatre på det store trævildsvin eller lege på den middelalderlige kastemaskine.

Sjov på attraktionerne

Har I tid til en køretur omkring Viborg, er der mange muligheder for familieoplevelser. Tag til Mønsted Kalkgruber og gå på opdagelse i de mange lange gange i verdens største kalkgruber, som minearbejdere i gamle dage hakkede ud med håndkraft. Tag med minetoget eller gå selv på opdagelse i de oplyste minegange, langs rislende bække og underjordiske søer og se, hvor flagermusene sover hele vinteren.

Foto: Energimuseet

Besøg Energimuseet og lær om elektricitetens fysik, teknik og historie. Test f.eks. jeres eget energiforbrug og eksperimenter med, hvordan I får reduceret jeres CO2 udledning med 70% inden 2030.

Tag en tur til Hvolris Jernalderlandsby nord for Viborg og oplev, hvordan man levede i jernalderen. Kør til Klejtrup Sø og oplev Verdenskortet - en lille udgave af hele verden, der i årene 1944-1969 blev bygget ved håndkraft. Verdenskortet ligger helt ned til søen, med alle verdensdele placeret som små øer i vandet, og hvor I kan hoppe fra kontinent til kontinent.

Slut dagen af med en tur på havnen i Hjarbæk. Spis aftensmad på den flotte, gamle Hjarbæk Kro, smag en is fra ishuset - og nyd den smukke solnedgang fra molen.

Hvor skal I overnatte?

Der er mange forskellige overnatningsmuligheder i Viborg. Dyk ned i dem her.

Flere tips til din bedste ferie i Viborg

Domkirkekvarteret i Viborg

Viborg

Gå til Viborgs forside

- og lær Viborg at kende

Mønsted Kalkgruber i Viborg

Oplevelser & aktiviteter

Top attraktioner, bedste naturoplevelser, begivenheder ...

Mønsted Kalkgruber i Viborg

Top-attraktioner

Mønsted Kalkgruber, Energimuseet, Viborg Museum, Viborg Domkirke ...

Det røde I - turistinformation

Få svar på FAQ, find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.