Top naturoplevelser i Søhøjlandet

Foto: Roar Paaske

Danmarks smukkeste natur - probably!

Søhøjlandet har skov, søer, bakker og bjerge - og et terræn, der gør, at området går for at være et af Danmarks smukkeste naturområder. Til vandring, til sejlads, til fiskeri, til cykling og alt du kan forestille dig i naturens ånd.

Liste
Kort
Gudenåen
Foto: Bo Bozz Nørgaard

Gudenåen - Danmarks længste å

Gudenåen er Danmarks længste å og byder på en mangfoldighed af oplevelser og aktiviteter ved og på vandet. Uanset om du er til kano- eller kajaktur, fiskeri, svømning, vandreture eller cykling, er Gudenåen og dens omgivelser et fantastisk oplevelsesområde - med familien eller med vennerne.

Læs mere
Hjuldamperen Hjejlen
Foto: Hjejleselskabet

Hjuldamperen Hjejlen

Der er minder i sigte, når du går ombord på Hjejlen, verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift, eller på en af de otte søstre i Hjejleselskabets flotte både.

Læs mere
Himmelbjerget in the Lake District Søhøjlandet
Foto: Michael Maagaard

Himmelbjerget

Tæt på Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad, ligger Himmelbjerget - et af de mest ikoniske steder i Danmarks smukke Søhøjland. Tag en tur til toppen af tårnet og nyd den betagende udsigt over Julsø, skovene og det charmerende landskab.

Læs mere
Sindbjerg og Stoubjerg
Foto: Helene Møller

Sindbjerg og Stoubjerg

Sindbjerg og Stoubjerg er et smukt naturområde med to lyngdækkede toppe beliggende i hedeområdet nord for Sejs og Borre Sø, ca. 5 km sydøst for Silkeborg. Sindbjerg er 103 meter og Stoubjerg er 99 met...

Læs mere

Trækstien mellem Silkeborg og Randers

Oplev naturen på første parket på trækstien mellem Silkeborg og Randers. Denne charmerende vandresti fører dig tættere på Gudenåen end nogensinde før og åbner op for enestående naturoplevelser. Trækst...

Læs mere
Almindsø - et paradis for badeglade i Søhøjlandet
Foto: Bo Nørgaard

Almindsø - et paradis for badeglade i Søhøjlandet

Almindsø ved Silkeborg er en af Danmarks reneste søer. Der er ingen landbrug omkring eller forurenende afløb i søen, og den er en populær badesø med to store badeanstalter, Østre og Vestre.

Læs mere
Almind Sø ved Silkeborg
Foto: Sarah Green

Søerne i Søhøjlandet

Søhøjlandet er særdeles rig på søer, herunder nogle af Danmarks reneste. Det frodige område omkring søerne skaber gunstige forhold for dyre- og plantelivet, hvilket resulterer i et rigt biodiversitet ved mange af søerne og i deres omgivelser.

Læs mere
Himmelbjerget in the Lake District Denmark
Foto: Michael Maagaard

Søhøjlandets bjerge

Bjerge og bakker, så langt øjet rækker. I Søhøjlandet kan du klatre til tops på bjerge og bakker og blive udfordret på en god vandretur, som altid sikrer dig en god udsigt på toppen.

Læs mere

Oplevelser i Søhøjlandet

Bliv inspireret til flere oplevelser i Søhøjlandet eller få et overblik over de mere end 150 attraktioner i området.

Hjejlen i Silkeborg

Attraktioner i Søhøjlandet

Foto: Hjejleselskabet