Læsten Bakker i Randers

Vandreruter i Randers

Foto: VisitRanders

Tag på vandre- eller gåtur i Randers og den skønne natur omkring. Snør vandrestøvlerne og sæt din kurs. Randers byder på et væld af vandreruter til dig, der gerne vil opleve det naturskønne område omkring byen – uanset hvor høje dine ambitioner eller dit tempo er.

Rundt om søer, gennem moser og over enge. Randers byder på masser af oplevelser til dig, der gerne vil opleve det bedste, naturen har at byde på. F.eks. Gudenåen, Danmarks eneste flod, som flyder igennem byen og hvor du finder mangeartede naturoplevelser kun få minutters gang fra de hyggelige gader i centrum.

Liste
Kort

Trækstien mellem Silkeborg og Randers

Oplev naturen på første parket på trækstien mellem Silkeborg og Randers. Denne charmerende vandresti fører dig tættere på Gudenåen end nogensinde før og åbner op for enestående naturoplevelser. Trækst...

Læs mere

Lodsstien mellem Randers og Udbyhøj

Lodsstien strækker sig med sine ca. 31 km fra indsejlingen til Randers Fjord ved Udbyhøj Syd og indtil Randers Havn.

Læs mere
Naturnationalpark Fussingø
Foto: Jakob Lerche

Naturnationalpark Fussingø

Fussingø er et naturskønt område tæt på Randers, der er udpeget til Naturnationalpark Fussingø & Læsten Bakker. Med smukt og kuperet terræn, indbyder parken til friluftsliv og bidrager til at styrke o...

Læs mere
Udbyhøj Strand
Foto: RAISFOTO

Udbyhøj Strand

Udbyhøj Strand er en familievenlig strand, som ligger lige ved siden af Udbyhøj Lystbådehavn og Randers Fjord Camping, hvor der er kiosk, grill, toilet- og badfaciliteter.

Læs mere
Fladbro Skov og Skovhuset
Foto: Jakob Lerche

Fladbro Skov og Skovhuset

Fladbro Skov er især for børnefamilier. Her er der rig mulighed for leg og sjov i de mange bakker og skrænter. I Nørreåen kan I fra Krohavens plæne fiske.

Læs mere
Høj Stene gravmonument
Foto: Rógvi N. Johansen

Høj Stene gravmonument

Oplev Høj Stene, som er et af Nordeuropas største gravmonumenter fra jernalderen. Du kan se det rekonstruerede gravmonument ved Gudenåen ved Vejerslev. 

Læs mere
Vorup Enge
Foto: Randers Regnskov

Vorup Enge

Vorup Enge ligge lige ned til Randers Fjord, og med udgangspunkt fra Randers Regnskov kan du få en dejlig travetur eller cykeltur med venner eller familie langs den anlagte natursti langs fjorden.

Læs mere
Randers Dyrehave
Foto: Jakob Lerche

Randers Dyrehave

Dyrehaven ligger i Fladbro Skov, og er det perfekte sted til den naturelskende familie. Voksne såvel som børn vil i Dyrehaven kunne nyde synet af dåvildt i alle størrelser leve i deres rette element. ...

Læs mere

Sødring naturområde

Naturen omkring Sødring er, hvad der er tilbage af de strandenge, der tidligere var at finde langs kysten mellem Randers og Mariager Fjord. En stor del af området er derfor fredet for at bevare strand...

Læs mere

Se alle naturområder ved Randers