Jul i gaderne i Randers

Jul og julehygge i Randers

Foto: Jakob Lerche

Hele december står den hyggelige gamle købstad Randers klar, pyntet som en juleby taget ud af et glimtende eventyr. De smalle gader og stræder er smukt dekorerede, juletræet på Rådhustorvet stråler, og små julemarkeder og butikker inviterer indenfor med fristelser for både krop og sjæl.

Find de bedste juleoplevelser i Randers

Er du på udkig efter hyggelige events, julekoncerter, sjove aktiviteter og små og store julemarkeder - eller leder du efter åbningstider og parkeringsmuligheder? 

Klik ind og læs meget mere her.

Lær Randers at kende som juleby

Brødregade, Houmeden og Rådhusstræde er nogle af de hyggeligste gågader i Randers, og de er særligt smukke i december med deres flotte julebelysning. I centrum heraf finder du det imponerende juletræ midt på Rådhustorvet, hvor du kan nyde varme drikke, lækre delikatesser og finde skønne julegaver. Rundt i gaderne ligger hyggelige specialbutikker som Rhanders Handsker med kvalitetslædervarer og Fru Lunds Butik, hvor du kan købe skønne gaver til dine kære. Udforsk også de mange små gyder og stræder, hvoraf mange stammer helt tilbage fra middelalderen og giver byen en helt særlig karisma.

Genbrugsbutikker
Randers er også kendt for sine mange genbrugsbutikker. Er du på udkig efter noget særligt til børnene, er et besøg hos Børneloppen et glimrende valg.

Hyggelige og anderledes julemarkeder
I Randers er der mange skønne og unikke julemarkeder. Besøg f.eks. det fascinerende og historiske julemarked på Fussingø Slot ikke langt fra Randers centrum. Her kan du finde unikke julegaver og nyde stemningen fra gamle dage med julemusik og unikt håndværk. Eller kig forbi den historiske Hvidsten Kro, som har en helt unik historie og bl.a. kendt fra filmen Flammen og Citronen, der beskriver danskernes frihedshelte under den tyske besættelse. Men det mest kendte julemarked i Randers er nok det, du finder på GAIA Museum med håndværk, juleklip og gode julegaveidéer skabt af mennesker, der befinder sig på kanten af en social normalitet og ofte uden for den etablerede kunstverden.

Find de mange juleaktiviteter her.

Seværdigheder - også i julemåneden

På et julebesøg i Randers må du ikke gå glip af et besøg i Randers Regnskov, hvor du møder eksotiske dyr og samtidig kan nyde en skøn og garanteret varm tropisk julestemning. Eller kom helt tæt på Elvis Presley og Johnny Cash på Memphis Mansion, hvor du kan lytte til toner fra de store idoler og samtidig nyde en noget anderledes julestemning - og meget mere.

Randers er Danmarks 6. største by smukt beliggende ved Gudenåens udmunding, hvor ferskvand møder saltvand. Den gamle købstad byder på Danmarks ældste gågade, Houmeden, toppede brosten og gamle bindingsværkshuse. Randers er en livlig handels- og kulturby med naturen og det blå vand som byens DNA.

Nyd et juleophold i Randers

Tag et par dage ud af kalenderen og nyd et juleophold i Randers. Overnat f.eks. på det historiske Hotel Randers, som ligger centralt placeret i byens centrum. Det 4 stjernede hotel har i mere end 165 år været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse, og med dens charmerende atmosfære er det et helt perfekt valg til et skønt og hyggeligt juleophold.

Et andet fremragende valg er Hotel Kronjylland, som også ligger centralt i Randers. Hotellet byder på moderne komfort i hyggelige omgivelser, og deres juleophold inkluderer ofte specielle arrangementer og tilbud, der gør dit besøg endnu mere mindeværdigt.

Juleaktiviteter i Randers
Jul i Randers' gågader
Randers Rådhus
Ferie i Randers