Gå til indhold
Julemanden Jan i Randers

Julemandens guide til jul i Randers

Foto: Alexander Håkansson

Vidste du, at Randers er alletiders juleby? Elsker du jul, bør du opleve den fantastiske julestemning i Randers. Og hvis du ikke vil tage vores ord for det, vil du måske tage Julemandens. For det er hans svar og anbefalinger til juleoplevelser i Randers, som du får lige her.

📝 Af Julemanden
Lokale guider i Grønland (og Randers)

Vær opmærksom på, at skøjtebanen i Randers desværre ikke vil blive sat op i år grundet energikrisen. Samtidigt holder Randers Streetfood – Mokajen – desværre lukket i julen, og Museum Østjylland har ikke en juleudstilling i år pga. renovering. Oplev i stedet museets julebyvandringer.

Du kan læse mere om alle de magiske juleoplevelser under Jul i Randers her.

Julemanden Jan i Randers
Foto: Alexander Håkansson

Nicolas Julius er ingen ringere end Julemanden selv, og det har han faktisk været de sidste 22 år. Sammen med sin kone, Julemor, rejser Nicolas fra Grønland til Randers for at sprede juleglæde til store og små.
Mød Julemanden her →

Hvorfor er julen ganske særlig i Randers?

I Randers er hele byen pyntet med intet mindre end 500.000 strålende julelys. Det er magisk. Når julemor og jeg går gennem byens gader med kanen, frydes vi over juleatmosfæren. Også den store, lysende julebamse på Østervold nær Skøjtebanen, den lysende hingst i Søndregade og det kæmpe juletræ ved rådhuset varmer vores julehjerter.

Byen lyser helt anderledes op, når den er så julet. Det kan vi også se på byens gæster, der smiler mere og ikke længere har så travlt, fordi de giver sig tid til at nyde nuet og stemningen.

Julebamse i Randers
Foto: Jesper Maagaard

Kan vi opleve jul, som den var i gamle dage?

Det er lige præcis, det du kan. En stor del af julen omhandler også historier om, hvordan julens traditioner er opstået og bistår gennem generationer - men også hvor forskellig julen er fra sted til sted. Jeg vil derfor gerne anbefale juleudstillingen “Fra mig til dig – Gaver i 1000 år” på Museum Østjylland. Det er vigtigt at høre og fortælle disse historier - så kommende generationer også får viden om vores jul. Hvis du ikke kender din fortid, kan du ikke præge din fremtid.

Hvor finder vi julens bedste smagsoplevelser i Randers?

Det kan du blandt andet på det julepyntede Mokajen Randers Street Food. At spise godt hører julen til og kan endda være med til at bringe minder frem fra de gode gamle dage. Ved Randers Street Food kan du købe en juleøl og en gang æbleskiver. Luk øjnene, når den første smag rammer munden og pludselig står du måske for et kort øjeblik hjemme ved din gamle bedstemor igen. Fordi smagen minder dig om hendes julemad.

Jul i Randers' gågader
Foto: Jakob Lerche

Hvor kan vi købe julegaver?

I Randers trykker børn og voksne næsten deres næser flade mod butiksvinduerne, for der er mange ting at kigge på i de hyggelige gader, hvor du også passerer det smukt julepyntede Hotel Randers.

Jeg er selv meget glad for at handle hos RHANDERS Handsker, der er den fineste og ældste handskemager i verden. Også Fru Lunds Butik kan ikke undgå mit besøg, for her skal jeg altid lige ind og kigge på de mange delikatesser. Hos Ønskehjørnet er der fyldt med gaveideer - og så kan man jo altid lige købe en lækker flødebolle.

Butikkerne er klar til at rådgive og inspirere til årets juleindkøb, så forventningens gave bliver pakket pænt ind i det flotteste gavepapir og bånd, der krøller de helt rigtige steder.

Se og følg julemanden rundt i julebyen Randers

Share your moments with us: