MTB team i Søhøjlandet

MTB-oplevelser til flow-elskeren

Foto: Jesper Maagaard

Flow, flow, flow. Elsker du singletrack med gode stabile berms og lange flowsektioner, hvor alle elementer smelter sammen i en højere enhed, så du bare flyver afsted? Så er Aarhusregionen lige noget for dig!

Sværhedsgrad: Øvede MTB-ryttere.

Du ved, det er flow, når du mærker det. Oplev det - uanset om du er ny i sporten eller en garvet trail shredder – på en række fede flowspor i Østjylland.  
 
Du har brug for flere dage, hvis du vil have alt med – så book din overnatning med det samme.  

Find sporene til dit flow trail adventure i Aarhusregionen nedenfor.

I Marselisborg Skov rammer du ét af Danmarks ældste og lækreste spor i udkanten af Aarhus. Her er fede op- og nedkørsler i den store bøgeskov, der strækker sig sydpå langs kysten. Ud over de lange op- og nedkørsler, kan du blive udfordret på de mere teknisk krævende sektioner såsom ’Ymers Mave’ og ’Stairway to Heaven’.  

MTB gennem grandskov i Søhøjlandet ved Silkeborg
Foto: Claus Hilmar

På sporet i Vesterskoven ved Silkeborg finder du Danmarks længste nedkørsel med et helt fantastisk flow. Sporet er ekstremt velbygget, og du er underholdt fra start til slut. Du risikerer at knibe en glædeståre - for i Vesterskoven er der virkelig skabt magi for flow-elskeren.  
 
Nordvest for Viborg finder du det sjove og velbyggede spor, Undallslund, i en plantage med kæmpe ædelgraner, bøgeskov og åbne skovenge med sø og mose. Har du ekstra kræfter i benene, kan du fintune dine færdigheder på et fedt teknikområde.  
 
Videre til Stendalen i Viborg Trail Arena. Her giver det lækre blå spor et godt flow igennem den smukke, stille skov. Du får pulsen helt op, selvom sporet er uden svære elementer.  
 
På alle disse spor er det dit tempo, der bestemmer sværhedsgraden af de tekniske udfordringer.

God tur og godt flow! 

Sådan kommer du rundt til MTB-sporene

Du kører i bil mellem sporene og dit overnatningssted.

Liste
Kort
Marselisborg Sporet
Foto: MTB Marselis

Marselisborg Sporet

Forestil dig en hel weekend med mountainbike, familie og venner - i skov, tæt på vandet og stigninger på næste 600 meter. Det kan du på Marselisborg Sporet i Aarhus.

Læs mere
MTB-spor Vesterskoven
Foto: VisitSilkeborg

MTB-spor Vesterskoven

I Vesterskoven er der indtil videre anlagt et 17 km langt blåt MTB-spor, som inkluderer Danmarks længste blå nedkørsel.

Læs mere
MTB i Silkeborg
Foto: VisitAarhus

Sporet ved Undallslund

Grønt spor. Sporet ved Undallslund er en plantage nordvest for Viborg. Plantagen blev etableret tilbage i 1852, og er et tidliger militærområde med ikke mindre end 20 bunkers fra 2. Verdenskrig. Sporet slanger sig forbi bunkerne og gennem den åbne bøgeskov.

Læs mere

Sporet ved Stendal / Havredal

Her finder du en hurtig rute på 8 kilometer. Sporet i Stendal er primært en blå linje, som smyger sig den gennem den smukke, rolige skov. Fra den blå linje er der røde sløjfer til den mere erfarne. Hovedsporet (blå) kan køres sikkert og med godt flow af de fleste voksne mountainbikere og større børn med bare lidt erfaring. 

Læs mere
Mountainbike i Viborg

Se flere MTB ruter ...

Foto: Jesper Maagaard