Benno Blæsild, Lokal på Djursland

Benno Blæsild

Foto: Alexander Håkansson

Lokal i Aarhus og på Djursland

Benno er født i Østbirk sydvest for Skanderborg og bor i dag i Allingåbro på Djursland. Han mener ikke, at det er at valg at være så inkarneret østjyde, som han er – nej, det er simpelthen skæbnen.

Privat er Benno gift med Bettina Buhl, og hende har du måske har stødt på før. For hun er museumsinspektør og madhistoriker på Det Grønne Museum. Benno selv har tidligere været museumsdirektør hos Den Gamle By og senere direktør for Fregatten Jylland.

Selvom han har boet flere steder rundt omkring i verden, er Benno østjyde helt ind til benet. Det er ikke et valg, men skæbnen, mener Benno, der sammenligner det med at være AGF-fan – selvom det til tider er en næsten sadomasochistisk oplevelse.

Benno Blæsild, Lokal på Djursland

Interesser

Familien, kunst, fodbold, Italien og engelsk landsbyidyl.

Bennos guides

Fem aarhusianske juletraditioner du ikke må gå glip af

"Juleruten gennem de brostensbelagte gader er verdens bedste tidsrejse gennem 400 års julehistorie. Du kan gå på opdagelse i huse og stuer ad juleruten og se, hvordan julen blev fejret i gamle dage."

Læs hele Bennos guide her

Jul på Gammel Estrup på Djursland

Få Bennos bedste tips

Foto: Gammel Estrup

Fire stemningsfulde julemarkeder på Djursland

"Der er smagsprøver på julens store klassikere og en del julegodter som med rette (eller urette) er havnet i ’glemmebogen’. Museet er fyldt med juleboder både inde og ude, og de byder på alt fra uldvarer og keramik til julepynt og lækkerier."

Læs hele Bennos guide her