Bag vaniljekranse som vor bedstemor gjorde. Nedenfor finder du opskriften fra Den Gamle By, som er gået i arv generation efter generation.
Vaniljekranse (ca. 80 stk.)
500 g mel
1 æg
350 g blødt smør
250 g sukker
½ stang finthakket hel vanilje (stang og korn)
250 g hakkede mandler
15 g bitre, hakkede mandler (mandler med skaller kan bruges i stedet)
Mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler æltes godt sammen, så dejen slipper hænderne. Tril dejen til en pølse på tykkelse med en finger. Skær den ud i ca. 12 cm lange stykker. Form små kranse med et stort hul, så dejen ikke løber sammen. Dup lidt ekstra mel på fingrene mens du triller pølserne.
Hvis kransene skal have riller, kan dejen køres igennem en kødhakker med en særlig vanillekrans-plade.
Bages lysebrune ved 180 grader i ca. 20 min.
Læs mere her