Mobil turistinformation i Silkeborg

Turistinformationen cykler ud til turisterne

14.7.2022
Foto: VisitAarhus

Som turist i Aarhusregionen skal man ikke rykke sig ret langt for at få den info, man har brug for. Som en permanent ordning fra i år rykker mange af VisitAarhus’ mobile velkomstteams med ladcykler sig nemlig rundt i sommerlandet alt efter, hvor turisterne er.

Ladcyklerne fra VisitAarhus med brochurer, kort og gode råd er på gaderne i hele Aarhusregionen. Siden sommerferiens start er de mobile velkomstteams rullet ud i Aarhusregionen.

Og i år bliver der trampet lidt ekstra i pedalerne for at komme rundt. Som et forsøg begyndte de mobile velkomstværter sidste år at rykke sig rundt, alt efter hvor turisterne var. Det blev så stor en succes, at den ordning i år bliver udvidet og gjort permanent. Sidste år var velkomstværterne i dialog med 76.000 gæster, hvilket er rekord. 

”Det giver rigtig god mening, at vi flytter os derhen, hvor turisterne er, frem for at turisterne skal flytte sig hen til os. Vi vil gerne være tæt på gæsterne, og hvis det er solskin, og de er på stranden, så skal vi også være på stranden med turistinformationen. Det havde vi succes med sidste år, og derfor skruer vi op for indsatsen i år,” siger direktør i VisitAarhus Pia Lange Christensen.

Hjælper mange mennesker

Ladcyklerne fra VisitAarhus er efterhånden fast inventar i bybilledet rundt i Aarhusregionen. Her hjælper velkomstværterne turisterne med at finde vej til seværdigheder som ARoS, Tivoli Friheden, Den Gamle By, Randers Regnskov, Himmelbjerget, Fregatten Jylland, Hjejlen, Kattegatcenteret, Moesgaard Museum og mangle flere.

Ordningen er gradvist blevet udvidet, så der nu er velkomstværter på ladcykler i Randers, Silkeborg, Skanderborg, Aarhus og på Djursland. Der er nemlig god grund til at komme ud i sommerlandet for aktivt at opsøge turisterne frem for at vente på, at turisterne opsøger turistinformationen.

”Vi snakker med langt flere gæster, end vi ellers ville have gjort. Og når vi kommer ud i sommerlandet, så får vi også kontakt med de gæster, som måske ellers ikke ville have opsøgt os for hjælp. Det har en stor værdi, og forhåbentlig kan vi bidrage til, at de får en sjovere ferie og ser flere steder, end de selv havde planlagt,” siger gæsteservicechef i VisitAarhus, Bente Mondrup.

Velkomstteamet er på gaden i hele skolernes sommerferie. I Aarhus bliver de indtil festugen i september. 

Ud over de ”flyvende” velkomstteams, så er der også stadig mulighed for at hente brochurer og kort mange steder i byerne og ringe til gæsteservicetelefonen. Og samtidig er VisitAarhus’ hjemmeside og sociale medier spækket med info og inspiration til en god ferie.