Ny video skal få mere erhvervsturisme til Danmarks Outdoor Hovedstad

1.11.2023
Foto: Roar Paaske

Potentialet for at få flere virksomheder til at holde møder og booke overnatninger i Silkeborg er stort. Derfor kaster VisitAarhus nu ekstra kræfter efter at præsentere området overfor erhvervsturister, som gerne vil kombinere møder og oplevelser i naturen.

Området i og omkring Silkeborg indbyder til oplevelser i naturen. Og det skal virksomheder også have mere glæde af, hvis det står til VisitAarhus.

En ny video skal overbevise flere virksomheder om, at de skal holde deres møder i og omkring Silkeborg og samtidig få glæde af de mange muligheder, som naturen byder på.

”Silkeborgs natur er et stort aktiv i Aarhusregionen, og vi er slet ikke i tvivl om, at endnu flere virksomheder gerne vil holde deres møder i disse smukke omgivelser. Derfor gør vi nu en ekstra indsats for at vise, hvad området har at byde på. Erhvervsturismen tog et dyk under corona-pandemien, men markedet er på vej op, og derfor er timingen god lige nu," siger Pia Lange Christensen, direktør, VisitAarhus.

Den nye video går hånd i hånd med Silkeborg Kommunes outdoormasterplan, hvor oplevelserne i naturen er omdrejningspunktet.

”Vi har outdoor med i næsten alt, hvad vi gør i Silkeborg Kommune, og vores natur er et naturligt omdrejningspunkt for det liv, som leves her. Det skal vores gæster også gerne opleve og have glæde af, når de besøger os. Mange turister besøger os allerede for at bruge naturen, og det samme skal vi få endnu flere erhvervsturister til,” siger Helle Gade, borgmester, Silkeborg Kommune.

Et møde er mere end et møde

Potentialet for at tiltrække flere erhvervsturister til Silkeborg er stort. For netop kombinationen af møder og oplevelser er blevet en stor trend på mødemarkedet. Dermed står Silkeborg med en helt unik styrkeposition.

”Vi ser en stigende tendens til, at virksomhederne søger mere end bare et møde – de vil have en oplevelse koblet på, så mødet får en anden værdi end blot den faglige. Og her har Silkeborg et rigtig godt produkt med mange flotte mødefaciliteter, gode overnatningsmuligheder og oplevelser lige uden for døren. Det gør området særdeles attraktivt for virksomhederne,” siger Pia Lange Christensen. 

VisitAarhus har arbejdet med oplevelser omkring møder i flere år. Eksempler på oplevelser kan være træklatring, bueskydning, sejlads i kano eller kajak, madlavning med mere.

Video er trækplasteret

For at overbevise de nye kunder lancerer VisitAarhus en ny video, der skal sælge området over for erhvervsturisterne. Videoen, som er en dronevideo, viser nogle af de mange muligheder, der er for at holde møder og samtidig opleve den flotte natur og outdoor-livet i Danmarks Outdoor Hovedstad. 

Videoen tager udgangspunkt i området omkring Gudenåen, og dronen flyver blandt andet forbi Ny Hattenæs, Tranen, Radisson og de flotte omgivelser omkring vandet og søerne.

”Det kan være svært at forestille sig, hvordan man kan bruge naturen i forbindelse med et møde eller en konference, hvis man ikke har set omgivelserne. Derfor har vi forsøgt at give seerne en aktionfyldt rundvisning i naturen og på nogle af vores mange turismevirksomheder. Det giver forhåbentlig mange flere lyst til at se nærmere på mulighederne i og omkring Silkeborg,” siger Pia Lange Christensen.

Videoen kommer til at indgå i det arbejde, som VisitAarhus allerede laver med at byde på konferencer, tiltrække møder, lave inspirationsture og meget mere. Samtidig stiller VisitAarhus videoen til rådighed for hele turisterhvervet i Silkeborg.

Videoen fra Silkeborg kan ses her:

Fakta om videoen

VisitAarhus har fået hjælp af 30 statister, som medvirker i videoen.
Videoen er produceret af OpenHouse for VisitAarhus med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.