Dinosaurland i Djurs Sommerland

De internationale turister er tilbage på Djursland

12.8.2022
Foto: Djurs Sommerland

De internationale turister er for alvor tilbage på Djursland, og det har givet en rigtig god sommer for mange turismevirksomheder. Både attraktioner og overnatningssteder melder om en bedre sæson end ”normalåret” 2019.

Turisterne har igen i år valfartet til Djursland for at holde deres ferie. Bare i løbet af juni kunne området notere 247.146 overnatninger i feriehuse, på campingpladser, hoteller osv. Det er 37.222 flere end i 2019, som var det sidste normale år uden corona. Det betyder en fremgang for Djursland på 29,5 procent i forhold til samme periode i 2019.

”Djursland er en turistmagnet med sine smukke strande, det store udbud af oplevelser og den vilde natur i Nationalpark Mols Bjerge. Og igen i år vender turisterne tilbage for at nyde området. Vi kan godt være stolte af, at Djursland går markant frem for tredje år i træk, samtidig med at vi bliver ved med at styrke og udvikle turismen i området,” siger Pia Lange Christensen, direktør, VisitAarhus

Et af de steder, hvor man har oplevet den gode sommer, er hos NOVASOL Dansommer i Ebeltoft og Fjellerup. Her kan Service Office Manager, Ingrid Skytte Ribergaard fortælle om en sommer, som er 10 procent bedre end samme periode 2019.

”Vi har haft en rigtig god sommer, hvor vi har haft rigtig travlt. Nordmændene, hollænderne og tyskerne er tilbage, og det er selvfølgelig rigtig dejligt. Samtidig har vi også stadig mange danske gæster, som vælger at holde noget af deres ferie i Danmark,” siger Ingrid Skytte Ribergaard, Service Office Manager, NOVASOL Dansommer i Ebeltoft og Fjellerup

Fuld fart på attraktionerne

Og det er ikke kun overnatningsstederne der melder om en god sæson. Hos Djurs Sommerland i Nimtofte er besøgstallet i år 20 procent over 2019-sæsonen og meget tyder også på, at rekordåret 2021 bliver overgået.

”Vi har en tro på, at vi får den bedste sæson nogensinde. I højsæsonen har vi haft nogenlunde det samme antal gæster som i rekordsæsonen 2021, men vores forsæson var rigtig god, og derfor ser det rigtig godt ud. Samtidig ser vi også, at blandt andre nordmændene, tyskerne og svenskerne er tilbage, og det er tæt på, at de internationale turister er tilbage på det niveau, som vi så før corona,” siger Henrik B. Nielsen, adm. direktør, Djurs Sommerland.

På Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum har man også haft en rigtig god sommer, hvor besøgstallet er cirka 10 procent højere i juli end samme måned i 2019.

”Det er især i juli, at vi har haft rigtig mange besøgende, som blandt andet har kunnet kigge nærmere på vores nye udstilling i kælderen under sydfløjen, hvor vi har indrettet en såkaldt ”borgestue”, hvor herregårdens tjenestefolk spiste, og et legeunivers til de mindste museumsgæster. Vi oplever også at de internationale turister er på vej tilbage, og samtidig har vi haft besøg af en del krydstogtgæster fra krydstogtskibene, som lægger til kaj i Aarhus,” siger Kasper Steenfeldt Tipsmark, Museumsdirektør, Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum.

Hele Aarhusregionen i vækst

Det er ikke kun på Djursland, at sommeren får smilene frem på læben hos turismevirksomhederne. Hvis man kigger på årets første seks måneder, som er de nyeste overnatningstal tilgængelige, så oplever alle otte kommuner i Aarhusregionen fremgang i antal overnatninger i forhold til samme periode i 2019.

Faktisk ligger Aarhusregionen 17 procent over samme periode i 2019. På landsplan hedder det tal 13 procent.

”Vi er utrolig glade for, at vi over hele Aarhusregionen ser en fremgang i antal overnatninger. Det er igen med til at understrege, at området har noget helt unikt at tilbyde, og at attraktioner, overnatningssteder, restauranter osv. gør et kæmpe stykke arbejde for at give gæsterne en god ferie,” siger Pia Lange Christensen, direktør, VisitAarhus.