Børn på vandretur i Søhøjlandet

Tag børnene med på vandretur i Silkeorg

Foto: VisitAarhus

Elsker I at vandre, og vil I gerne have en familietur ud af det, er Søhøjlandet omkring Silkeborg et helt perfekt sted. Her er små bakker, søer, skove og åer - og masser af interessant dyreliv, hvor man sammen kan gå på opdagelse og undersøge naturens mange finurligheder.

Forbered jer til turen.

Prøv eventuelt at spille turbingo. Det kræver blot, at I laver en spilleplade med nogle af de forskellige ting og oplevelser, I kan opleve undervejs. Aftal på forhånd en lille gevinst, hvis I finder et bestemt antal af bingopladsens ting. Det er sjovt, og I sikrer jer, at børnene har noget at fokusere på under turen. Eller find selv på andre sjove lege til turen.

Bloggen Alle ud har en god grundmodel, som du kan finde her.  

OBS Vær opmærksom på at Vandreruten i dele af sæsonen kan være oversvømmet, så tjek vejret før I tager afsted.

Så kridt vandreskoene og begynd med en tur til Himmelbjergets udsigtstårn, hvor I har en skøn panoramaudsigt ud over Julsø. På Himmelbjerget finder I gode børnevenlige vandreruter (gult markeret på skiltene), som fører jer igennem Søhøjlandets storslåede landskaber og fantastiske udsigter. Det er også muligt at vandre til Himmelbjergets top fra stationsbyen Ry.

I Silkeborg finder I den certificerede familiesti rundt om Almind sø. Den smukke rute på 4,2 km byder på fabelagtige kig til søen og fører jer til den buede badebro, hvor høje grønne træer spejler sig i søvandet.

Ved den lille kiosk, Woodys, kan I nyde en kop kaffe og en is og hoppe en tur i søens forfriskende rene ferskvand. Så husk badetøj.

Nord for Silkeborg er der mulighed for en lidt længere vandring på den historiske vandrerute Trækstien, hvor I kan gå i pramdragernes fodspor. På stien, der smukt bugter sig på brinken af Gudenåen og over træbroer hele vejen til Randers, ligger den firlængede bindingsværksgård Svostrup Kro, hvor I kan mærke historiens vingesus, mens I tager et velfortjent hvil og nyder en lækker frokost.

Kongensbro Kro, der også ligger langs vandreruten, kan I lade op, mens I nyder en is i solen. Turen på Trækstien kan fint deles op i bidder, alt efter hvor langt I vil gå. 

Se Trækstiens fem strækninger her.

Endnu flere vandreruter

Det er sjovt at være sammen i naturen, også på vandreture. Sørg for at forberede jer - lav små lege og hyggelige konkurrencer - hvem kan finder fleste grankogler? Hvor mange bænkebidere er der på jeres rute - og meget mere.

Vandreruter i Søhøjlandet

Foto: Sarah Green