Gå til indhold
Høj Stene i Favrskov

Favrskov

Foto: Frame & Work

Favrskov er en naturperle med ådale og skove, vandløb og vild natur og med Gudenåen, der snor sig gennem landskabet, er området tæt forbundet med Randers Fjord. Nyd en tur gennem det smukke landskab og de hyggelige byer Hadsten, Hinnerup, Hammel og Ulstrup - til fods, på cykel eller i bil.

Slip din aktive vandhund løs

I Favrskov kan du nyde og boltre dig i og ved mere end 850 km åbne vandløbsstrækninger, hvor Gudenåen, Randers og Randers Fjord forener hav, vandløb, enge og ådale.

I det smukke landskab i Favrskov kan du finde fredede gravhøje fra stenalderen, gå langs hyggelige åløb og gennem den fredede Alling Ådal med moser og søer, som også huser mange forskellige dyre- og plantearter. Her er skove og enge og udstrakte landbrugsarealer - og ikke mindst et romantisk barokslot fra 1100 tallet - Clausholm Slot.

Også Gudenådalen går gennem Favrskov ved Ulstrup og Granslev Ådal, dannet af istiden, som her satte tydelige spor i naturen. Der findes over 20 forskellige fiske-arter i Gudenåen, så der er noget for enhver smag og gode chancer for at få store fisk på krogen.

Uanset om du er til fods, på cykel eller i bil, er der aldrig langt til å og skov og mange skønne aktiviteter og oplevelser.

På tur gennem Favrskov

må du ikke gå glip af ...

Gemt i det smukke landskab ved Gudenåen ved Vejerslev kan du i en lysning i skoven finde Høj Stene, et af Nord-europas største gravmonumenter fra jernalderen.

Og du kan gå langs hyggelige åløb og gennem den fredede Alling Ådal med moser og søer, som også huser mange forskellige dyre- og plantearter. Her er skove og enge og udstrakte landbrugsarealer og ikke mindst det romantiske barokslot fra 1100-tallet, Clausholm Slot. Gudenådalen går gennem Favrskov ved Ulstrup og Granslev Ådal, som er dannet af istiden, der har sat tydelige spor i naturen.

Få de bedste tips her

Liste
Kort
Høj Stene gravmonument
Foto: Rógvi N. Johansen

Høj Stene gravmonument

Oplev Høj Stene, som er et af Nordeuropas største gravmonumenter fra jernalderen. Du kan se det rekonstruerede gravmonument ved Gudenåen ved Vejerslev. 

Læs mere
Modelbane Europa
Foto: Modelbane Europa

Modelbane Europa

Besøg Modelbane Europa i byen Hadsten, som er en af Europas største modeljernbaner, hvor du kan opleve modeltogets verden, når den er allerbedst.

Læs mere

Tag cykelruten Kulturringen gennem Favrskov

Cykelruten Kulturringen går tværs igennem det smukke Favrskov, og du kan vælge at tage hele turen eller vælge mellem tre skønne cykelture - fra Pøt Mølle til Gudenåen (18,7 km) - fra Gudenåen til Laur...

Læs mere
Clausholm Slot
Foto: Clausholm Slot

Clausholm Slot

Clausholm Slot er et af de smukkeste og mest helstøbte barokanlæg i Danmark. Slottet blev opført i 1690'erne af storkansler Conrad Reventlow og er omkranset af en smuk og unik barokpark.

Læs mere
Ulstrup Slot
Foto: Ulstrup Slot Fonden

Ulstrup Slot

Ulstrup Slots beliggenhed er typisk for en gammel dansk herregård. Den ligger smukt lige op ad Gudenåen, ikke langt fra Randers og Langå.

Læs mere
Nielstrup Museum
Foto: Nielstrup Museum

Nielstrup Museum

En eftermiddag på Nielstrup Museum er en overskuelig oplevelse for hele familien. Et besøg i det lille unikke museum, er som at gå gennem et glemt Danmark, se ting og høre deres historier, som meget l...

Læs mere
Voldum Kirke
Foto: Voldum Kirke

Voldum Kirke

Kirken har gennem tiden haft nær tilknytning til Clausholm Slot. Kirken er opført på resterne af en ældre kirke, der revnede og faldt sammen i 1606. Kirkens inventar er i barok fra 1678.

Læs mere

Frijsenborgskove og Granslev Ådal

Oplev et rigt natur- og dyreliv i Frijsenborgskovene tæt herregården Frijsenborg ved Hammel i Favrskov. På din vandretur i området vil du både komme igennem Granslev ådal, Pøt Mølle Skov og over Grans...

Læs mere
Lilleådalen
Foto: Nico.dk

Lilleådalen

Oplev smuk natur og dyreliv i området ved Lilleådalen, hvor landskabet er formet af den sidste istid, og forskelligeartede blomster og planter samt dalens kuperede terræn giver varierende naturoplevel...

Læs mere
Udsigtspunktet Lysnet
Foto: Randers Kommune

Udsigtspunktet Lysnet

Lysnet er det niende højeste punkt i Danmark med hele 131 meter over havets overflade. På toppen er der et udsigtspunkt, hvor du kan nyde horisonten omringet af naturskønne dale.

Læs mere
Alling Ådal
Foto: Randers Kommune

Alling Ådal

I det store naturområde mellem Randers og Aarhus, som udgør Alling Ådal, kan du gå på oplevelse via et utal af stier og ruter som går igennem ådalen. Naturen i Alling Ådal varierer meget og byder på b...

Læs mere

Sov godt i Favrskov

Hotel og Restaurant Fru Larsen er en helt særlig oplevelse, hvor du kan nyde både mad, forkælelse og skøn overnatning på én gang, eller vælg den hyggelig campingplads Bamsebo Camping tæt på Gudenåen med mulighed for samtidig at leje en kano til en hyggelig familietur.

Se flere overnatningsmuligheder her.

Share your moments with us: