Børn i naturen på Djursland

Naturoplevelser for børnefamilier på Djursland

Foto: Frame & Work

På Djursland inviterer naturen til oplevelser i det fri for hele familien. Uanset i hvilken retning øjet vandrer, er der naturskønne områder at udforske for både voksne og børn. Tag på børnevenlig vandretur eller tag på udflugt til steder med fantastisk udsigt til klint, skov eller strand.

Udflugter for hele familien

Bliv blæst igennem på det højeste punkt på Djursland eller find spændende levn fra fortiden. Pak madkurven og tag på opdagelse i Djurslands smukke natur.

Liste
Kort
Karlby & Sangstrup Klinter
Foto: Sarah Green

Karlby & Sangstrup Klinter

Karlby og Sangstrup Klinter er et fantastisk udflugtssted for hele familien. Her kan I nyde synet af de spektakulære klinter og blive rig på unikke fossiler samtidig. 

Læs mere
Sletterhage Fyr
Foto: Bo Skaarup

Sletterhage Fyr

Sletterhage Fyr er et godt udflugtsmål for hele familien. Du kan både nyde den smukke udsigt, spise is og opleve "landets ende".

Læs mere
Kalø Slotsruin
Foto: Sebastian Nils

Kalø Slotsruin

Udforsk Danmarks ældste middelalderlige brostensbelagte vej på vej til de betagende borgruiner af den 700 år gamle fæstning Kalø Slotsruin, beliggende på den charmerende Kalø-halvø. Følg i fodsporene ...

Læs mere
Agri Bavnehøj
Foto: Roar Paaske

Agri Bavnehøj

Agri Bavnehøj er med sine 137 m.o.h. det højeste punkt i Mols Bjerge på Djursland. I gammel tid var Agri Bavnehøj en af de høje, hvor bålet blev tændt, når fjenden kom. Senere fik højen en anden betyd...

Læs mere
Jernhatten på Djursland
Foto: Sarah Green

Jernhatten på Djursland

Jernhatten, som er en del af Nationalpark Mols Bjerge, ligger øst for Stubbe Sø. Fredningen er 49 m høj og byder på vid udsigt over havet mod øen Hjelm.

Læs mere

De tre bronzealderhøje Trehøje

Højt hævet over havet på 127 meters højde, byder bronzealderens Trehøje på Djursland på en betagende oplevelse. Med en 360 graders panoramaudsigt strækker landskabet sig fra Aarhus til Ebeltoft, og fi...

Læs mere
Fornæs Fyr
Foto: Jesper Maagaard

Fornæs Fyr

Der har været et fyr ved Fornæs siden 1839, men det nuværende smukt udformede fyr er fra 1892. Granitten er sprængt og dernæst omhyggeligt hugget til på Bornholm.

Læs mere

Børnevenlige vandreruter

På Djursland er der vandreruter for alle. Her kan du se nogle af de bedste for børnefamilien - og så er det bare at komme afsted!

Liste
Kort
Ahl Plantage på Djursland
Foto: VisitAarhus

Ahl Plantage - 3 km

Ruten går langs kysten, hvor I har udsigt til fuglereservat og Ebeltoft. I kommer forbi den børnevenlige strand, Ahl Strand hvorfra I kan se Helgenæs og Mols Bjerge. Vejen tilbage går gennem skoven, så her får I oplevet lidt af hvert af den danske natur.

Læs mere
Familietur i Mols Bjerge på Djursland
Foto: Line Wagener

Mols Bjerge - 7 km

Stien befinder sig i Nationalpark Mols Bjerge, og I vil derfor undervejs opleve fantastiske udsigter og hvem ved? Måske ser I en sjælden sommerfugl på ruten, for hele 80% af Danmarks sommerfuglearter lever her. Ruten er en del af ’Bjergetapen’, der er 20 km lang. Tag derfor rutevejledningen i linket med, så I ved hvornår I skal skyde genvej. Ruten er ikke egnet til barnevogne m.m.

Læs mere
Molslaboratoriet på Djursland
Foto: Jesper Maagaard

Molslaboratoriet - 3,5 km

Med udgangspunkt fra Molslaboratoriet udgår to stier på henholdsvis 3,4 og 3,5 km. Terrænet er ikke til at køre med barnevogne eller lignende på. Til gengæld kan I tage kaffen med og nyde på ’kaffepletterne’ langs stierne. Vælger I den fulde tur, kommer I til at gå blandt løse køer, heste, rådyr og hugorme.

Læs mere
Kalø Slotruin i Nationalpark Mols Bjerge
Foto: Roar Paaske

Kalø Slotsruin - 3 km

Turen ud og tilbage på dæmningen til slotsruinen er kun 3 kilometer lang, men det er oplagt at holde pause ved ruinen og gå i historiens fodspor. Du kan tage en gratis folder på parkeringspladsen og i skolernes sommerferie kan I møde en guide fra Nationalpark Mols Bjerge, som også omfatter Kalø Slotsruin. Guiden giver gerne en gratis rundtur for jer, der er interesserede i det.

Læs mere

Grenaa Plantage - 2,7 km eller 3,7 km

I tilknytning til strand og kyst ligger Grenaa Plantage, som både byder på vekslende skovområder og store hedearealer. Her finder I flere ruter, men særligt gul og rød rute er ideelle for børnefamilier. Husk også at lægge vejen forbi plantagens naturlegeplads, som børnene vil elske eller Skovsøen midt i skoven.

Læs mere

Og endnu flere ture...

Du kan også tage familien med på en af de mange Kløverstier på Djursland. Fra ét bestemt udgangspunkt i tre byer på Djursland udspringer fire kløverstier, hvorfra I selv kan vælge, om I vil begive jer ud på en kort eller lang tur eller noget midt imellem. Til ture med mindre børn foreslår vi turene under 3 km, mens de større børn kan være med helt op til de 10 km lange ture. Se ture med udgangspunkt i Grenaa, Kolind eller Ebeltoft.

Læg også vejen forbi Egil Fischers Mindepark, hvor I kan vandre 2,5 km. Mindeparken er et skønt naturområde beliggende lige bag Femmøller Strand. Parken er en del af arkitekten Egil Fischers plan om at lave en ferieby i Femmøller, der ikke kun skulle bruges om sommeren men hele året rundt.