Ørkenen på Anholt

De bedste oplevelser på Anholt

Foto: Sarah Green

På Anholt er der masser af plads til ugenert at nyde naturen, det rige dyreliv, solen og masser af skønne vandaktiviteter ved den omkring 25 km lange kyststrækning. 

Om sommeren bliver havnen flittigt besøgt af lystsejlere og fiskerbåde. Sommerliv på øen er også kitesurfer-træf, musikfestival, litteraturfestival og maratonløb.

Der er meget at udforske på de godt 22 km2. Fra øens to høje bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg ser man vand så langt øjet rækker med mere end 60 kilometer til nærmeste landkending.

På Anholt er ingen eller ganske få traditionelle turistaktiviteter. Hvad er det som får nysgerrige til at dukke op første gang – og rejse hertil igen og igen, år efter år?

Kom selv og find ud af det.

Natur og fugleliv

Anholt Ørken

Ørkenen på Anholt

Foto: VisitDjursland

Tag på ørkenvandring

I forårsmånederne passeres Anholt af tusinder af småfugle på træk og også rovfugle ses i stort antal. Øens placering er et yndet sted at tage et hvil, og særligt maj måned er god for fugleobservationer, og det er også i denne måned, de fleste af Anholts ynglende fugle lægger deres æg.

Tag altid hensyn til både dyr og natur, men fra maj og de næste tre måneder er det vigtig at tage særligt hensyn til fuglene.

Oplev den klare stjernehimmel

Anholt er nok det mørkeste og bedste sted i Danmark, hvor du kan opleve Dark Sky - nattehimlen som i gamle dage.

Dark Sky på Anholt
Foto: Sarah Green

Fyrtårne

Et særkende for øen er den store bestand af spættet sæl, som du kan se på Totten, Anholts østligste punkt ved Anholt Fyr.

Planlæg og nyd din tur

Fyrtårn på Anholt

Anholt

Gå til Anholts forside

- og lær Anholt at kende

Anholt Camping

Overnatning

Sommerhus, vandrerhjem, kro, camping eller Bed & Breakfast

Restaurant på Anholt

Spis og drik

Restauranter og butikker

Det røde I - turistinformation

Få svar på FAQ, find oplevelser, overnatning og 'hvordan kommer jeg rundt'