Gå til indhold
Aarhus Ø

Øen i byen – en oplevelsesrig dag på Aarhus Ø

Foto: Roar Paaske

Den yngste bydel i Aarhus er i disse år i en rivende udvikling. Aarhus Ø vælter sig i arkitektoniske bygninger, vandaktiviteter og smagsoplevelser. Og her forsvinder timerne hurtigt – for der er så meget at opleve!

📝 Af Catrine Høy Hansen
Lokale guider i Aarhus

Catrine Høy Hansen - din lokale guide i Aarhus

Catrine Høy Hansen er født og opvokset i Aarhus, og i dag bor hun lige midt i byens yngste bydel – Aarhus Ø . Et område i rivende udvikling, hvor kreativitet og en urban kultur spirer side om side med de moderne bygninger, der én efter én skyder op på den gamle havn.
Mød Catrine her →

Hvordan får vi den bedste start på dagen på Aarhus Ø?

Ved foden af det nye havnebad ved Bassin 7 (dele af Bassin 7 er under ombygning og åbner igen i sommeren 2023)! For her ligger Street Coffee. Og her kan du fra kl. 8:30 starte dagen med at købe en god kop kaffe eller en varm kakao. Sulten skal du stille hos MIBmadmarked, som serverer det skønneste friskbagte brød og de lækreste kager to go.

Er du tidligt på farten, så gå gennem den arkitektoniske perle, Isbjerget. Herfra kommer du ud på østsiden af Aarhus Ø og kan nyde din mad, på en af bænkene på kajen – lige midt i morgensolens stråler.

Hvad skal vi lave, når morgenmaden er spist?

Start med en gåtur på Ø-linjen (Det grønne strøg), der strækker sig over de fire yderste øer på Aarhus Ø. Her er der hængekøjer, trampoliner og legeplads, som legebørn kan boltre sig med. Husk, at kigge på bistaderne, hvor bierne producerer lækker byhonning eller rist medbragte skumfiduser på bålpladsen.

På Aarhus Ø, er vandsport virkelig populært – hvad enten I er tilskuerer eller selv deltager. Igen skal I ned til Bassin 7, hvor Aarhus Watersports Complex (AWC) bor. Her kan I stå på wakeboard på kabler eller sætte farten ned og hoppe på stand up paddle (SUP). Og bare rolig – I bestemmer selv tempoet. Vil I hellere kigge på, når andre dyrker vandsport, så sæt jer på tagterrassen ved AWC, eller gå op i udsigtstårnet, der er placeret i midten af kabelbanen.

Bassin 7 på Aarhus Ø
Foto: Roar Paaske

Jeg er nybegynder inden for vandsport, hvad gør jeg?

Aarhus Watersports Complex står klar med dygtige instruktører og det rette udstyr. Der bliver derfor taget hånd om jer, så I får en tryg og sikker oplevelse. Hvem ved? Måske I bliver bidt af at bruge vandet som aktiv legeplads. Det koster 300 kr. pr. person for en wakeboard session og 150 kr. pr. person for at leje et SUP board. Husk, at booke tid hjemmefra og medbringe badetøj og håndklæde. Våddragt, wakeboard/SUP, redningsvest og hjelm er inkluderet i prisen.

Hvad skal vi lave om eftermiddagen?

I skal først og fremmest tanke op på energi! Køb jeres frokost to-go i en af de forskellige streetfood-boder, som I finder langs Ø-promenaden. Her er der alt fra pizza til sushi, og jeg kan stærkt anbefale et pitstop hos The Fish Project, hvor I kan sætte tænderne i de lækreste fish & chips. Også Clausens Fiskehandel er oplagt til jer, der elsker fisk i høj kvalitet. Her kan I enten købe mad, som kan nydes på et af øens hyggelige områder, eller købe fisk til at tage med hjem.

Hvis vejret er til det, så hop i Havnebadet, hvor der er bassiner til både store og små. Ellers er Aarhus Ø naturligvis også stedet, hvis I er bare det mindste interesserede i arkitektur! Gå rundt i området og nyd de arkitekttegnede bygninger, der har hver sine særpræg.

Luftfoto af Aarhus set fra lystbådehavnen
Foto: Roar Paaske

Nu kan man jo godt gå hen og blive lidt lækkersulten af alle de nye indtryk, men fortvivl ej! Hos Hantwerk kan I nyde en kold, mikrobrygget øl i eftermiddagssolen direkte ved havnefronten. Stedet har den mest hyggelige terrasse med udsigt til den gamle lystbådehavn. I kan også finde en lækker is og blive kølet ned.

Hvor skal vi spise aftensmad?

Det skal I ved VinDanmark, der serverer delikat spansk tapas eller fisketapas. Om sommeren er her ofte mange mennesker, så hvis I hellere vil nyde maden i ro og mag, kan I nyde den langs den hyggelige lystbådehavnekant. Tapas koster 129 kr. pr. person, mens et køligt glas vin koster 60 kr. Smag jer gerne frem, inden I beslutter jer for, hvilken vin I er til. På udvalgte dage er der livemusik på stedet – men den gode stemning findes altid.

Tips: til en dag på Aarhus Ø

  1. Udfordr jer selv, og oplev Aarhus Ø fra vandsiden. Det kan både være med et dyp i havnebadet eller på wake- eller SUP Board. Udnyt, at I nemt kan booke en instruktør, der kan hjælpe jer.
  2. Parkér langs den midterste del af Bernhardt Jensens Boulevard eller på Lystbådehavnen, for her kan I parkere gratis i tre timer. Ellers har flere af øens bygninger parkeringskældre, hvor I kan parkere direkte, hvor det hele sker – mod betaling.
  3. Befinder du dig i centrum af Aarhus, er gåturen ud til og rundt på Aarhus Ø rigtig flot. I kan også nemt leje en af byens mange udlejningscykler og opleve Aarhus fra jernhesten.
  4. Husk badetøj, håndklæde og et tæppe og klæd jer ellers på efter vejret, for mange af aktiviteterne på Aarhus Ø, foregår udendørs.

Share your moments with us: