Juleforberedelser i Den Gamle By, Aarhus

Juleforberedelser, som i gamle dage

Foto: Den Gamle By

Noget af det bedste ved julen er de mange juletraditioner og hyggelige juleforberedelser. Der skal købes julegaver og gran, handles ind til julemaden, og der skal bages julekager og laves dekorationer. Vigtigst af alt skal julestemningen og roen findes frem, før vi rigtig kan nyde julen.

Julelækkerier og opskrifter fra Den Gamle By

For mange er julen forbundet med traditioner som julebag, hjemmelavede godter og hyggelig madlavning med familien. Få inspiration fra Den Gamle By til netop bagning af året julegodter - helt som vor bedstemor og oldemor gjorde. Du kan også kigge forbi hos bageren i Den Gamle By og få en forsmag på, hvilke julekager du skal bage i år.

Julebagning i Den Gamle By, Aarhus
Foto: Den Gamle By

Pynt dit juletræ som i gamle dage

Det er også i Den Gamle By du kan finde inspirationen til årets juletræ. Gå på opdagelse i historien om julen op gennem tiderne og se, hvordan pynten på juletræet så ud i 1800-tallet eller en tur op til 1974 og se, hvordan vi gjorde i 70'erne.

Juletræ i Den Gamle By, Aarhus
Foto: Den Gamle By

Julebagetip: Vaniljekranse fra Den Gamle By

Bag vaniljekranse som vor bedstemor gjorde. Nedenfor finder du opskriften fra Den Gamle By, som er gået i arv generation efter generation.

Vaniljekranse (ca. 80 stk.)

500 g mel
1 æg
350 g blødt smør
250 g sukker
½ stang finthakket hel vanilje (stang og korn)
250 g hakkede mandler
15 g bitre, hakkede mandler (mandler med skaller kan bruges i stedet)

Mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler æltes godt sammen, så dejen slipper hænderne. Tril dejen til en pølse på tykkelse med en finger. Skær den ud i ca. 12 cm lange stykker. Form små kranse med et stort hul, så dejen ikke løber sammen. Dup lidt ekstra mel på fingrene mens du triller pølserne. 

Hvis kransene skal have riller, kan dejen køres igennem en kødhakker med en særlig vanillekrans-plade. 

Bages lysebrune ved 180 grader i ca. 20 min.

Læs mere her