Gå til indhold
MTB spor i Nordskoven i Silkeborg

MTB-oplevelser til den kræsne enduro-rytter

Foto: VisitSilkeborg

Er du til hops, drops, meget høj fart og teknisk svære nedkørsler? Aarhusregionen har nogle af de bedste MTB spor til dig, der er erfaren mountainbiker og som elsker at køre enduro eller måske træner til mountainbike trailcup.

Sværhedsgrad: Erfarne og øvede enduro-ryttere.

Tag en forlænget weekend med base i Silkeborg og bliv udfordret på sporene i Danmarks Tag og Nordskoven og forfin din teknik i Silkeborgs Bikepark.

De bedste oplevelser til den erfarne enduro-rytter

I Nordskoven finder du tre berygtede nedkørsler: Devil’s Drop, Devil’s Littlesister og Trædroppet. Navnene taler for sig selv og rammer enduro-rytteren lige i hjertet. Du kører på et fantastisk flowspor i en smuk tæt skov. I alt 18 km singletrack med mange røde og sorte sløjfer.  
 
Danmarks Tag byder på sten, rødder, berms, gap-hop, drops, lange opkørsler og teknisk svære nedkørsler. Det er et naturligt spor, hvor der ikke er tilført materialer til skovbunden. En kæmpe oplevelse, hvor du får brug for maksimal koncentration.  
 

MTB spor i Nordskoven i Silkeborg
Foto: VisitSilkeborg

Den nye Bikepark i Silkeborg er designet af de bedste internationale sporbyggere. Her kan du fintune din teknik og fyre den af på de fede flow- og hoplinjer.

Husk beskyttelsesudstyr til hoplinjerne.  

Sådan kommer du rundt til MTB-sporene

Via forbindelsesruter; lad blot bilen stå ved overnatningsstedet.

Liste
Kort
MTB-sporene i Nordskoven
Foto: VisitSilkeborg

MTB-sporene i Nordskoven

I Nordskoven finder du 3 MTB spor af hver sin sværhedsgrad - et blåt (9.4 km), et rødt (11.5 km) og et sort (12.4 km).

Læs mere
MTB på sporet Danmarks tag
Foto: VisitSkanderborg

MTB på sporet Danmarks tag

Danmarks Tag er et af Danmarks bedste mountainbike spor. Ruten er både sjov og teknisk - og du vil helt sikkert blive underholdt og udfordret! 

Læs mere
Silkeborg BikePark
Foto: VisitSilkeborg

Silkeborg BikePark

Silkeborg BikePark er Silkeborgs MTB "legeplads" og ligger i den nordlige del af byen. De forskellige spor er markeret med farver, der viser deres sværhedsgrad.

Læs mere

Overnat tæt ved sporene - ’bike in bike out’ 

Som enduro-rytter kan du overnatte på Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter eller Gudenåens Camping Silkeborg. Begge overnatningssteder med cykelafstand til Bikeparken og sporene i Nordskoven og Danmarks Tag.  

Bike pit

Hotellet har ’bkepit’, hvor du kan vaske og servicere din cykel; aflåst cykelskur og særlige outdoorværelser, hvor din cykel også må overnatte trygt sammen med dig. Campingpladsen tilbyder bl.a. teltpladser og hytter, og her har du adgang til en mindre bikestation.  

MTB-venlig overnatning

Liste
Kort
Grøn oplevelseVejlsøhus Hotel og Konferencecenter
Foto: HORESTA

Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter

Den smukke hvide hovedbygning på Vejlsøhus har ligget ved Silkeborgsøerne i over hundrede år. Dengang skulle man være syg for at opnå ophold på stedet, for Vejlsøhus blev oprindeligt bygget som tuberk...

Læs mere
Grøn oplevelseGudenåens Camping Silkeborg
Foto: Gudenåens Camping Silkeborg

Gudenåens Camping Silkeborg

Gudenåens Camping Silkeborg er en lille hyggelig campingplads, som ligger i et naturskønt område med fredelige skove direkte ned til Gudenåen. 

Læs mere
Mountainbike i Viborg

Se flere MTB ruter ...

Foto: Jesper Maagaard

Share your moments with us: