MTB spor i Nordskoven i Silkeborg

MTB-oplevelser til den kræsne enduro-rytter

Foto: VisitSilkeborg

Er du til hops, drops, meget høj fart og teknisk svære nedkørsler? Aarhusregionen har nogle af de bedste MTB spor til dig, der er erfaren mountainbiker og som elsker at køre enduro eller måske træner til mountainbike trailcup.

Sværhedsgrad: Erfarne og øvede enduro-ryttere.

Tag en forlænget weekend med base i Silkeborg og bliv udfordret på sporene i Danmarks Tag og Nordskoven og forfin din teknik i Silkeborgs Bikepark.

De bedste oplevelser til den erfarne enduro-rytter

I Nordskoven finder du tre berygtede nedkørsler: Devil’s Drop, Devil’s Littlesister og Trædroppet. Navnene taler for sig selv og rammer enduro-rytteren lige i hjertet. Du kører på et fantastisk flowspor i en smuk tæt skov. I alt 18 km singletrack med mange røde og sorte sløjfer.  
 

MTB spor i Nordskoven i Silkeborg
Foto: VisitSilkeborg

Silkeborg Bikepark er designet af de bedste internationale sporbyggere. Her kan du fintune din teknik og fyre den af på de fede flow- og hoplinjer.

Husk beskyttelsesudstyr til hoplinjerne.  

Sådan kommer du rundt til MTB-sporene

Via forbindelsesruter; lad blot bilen stå ved overnatningsstedet.

Liste
Kort
MTB-sporene i Nordskoven
Foto: VisitSilkeborg

MTB-sporene i Nordskoven

I Nordskoven finder du 3 MTB spor af hver sin sværhedsgrad - et blåt (9.4 km), et rødt (11.5 km) og et sort (12.4 km).

Læs mere
Silkeborg BikePark
Foto: VisitSilkeborg

Silkeborg BikePark

Silkeborg BikePark er Silkeborgs MTB "legeplads" og ligger i den nordlige del af byen. De forskellige spor er markeret med farver, der viser de forskellige sværhedsgrader.

Læs mere

Overnat tæt ved sporene - ’bike in bike out’ 

Som enduro-rytter kan du overnatte på Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter eller Ly Outdoor Camp i Silkeborg. Begge overnatningssteder med cykelafstand til Bikeparken og sporene i Nordskoven.  

Bike pit

Hotellet har ’bkepit’, hvor du kan vaske og servicere din cykel; aflåst cykelskur og særlige outdoorværelser, hvor din cykel også må overnatte trygt sammen med dig. Campingpladsen tilbyder bl.a. teltpladser og hytter, og her har du adgang til en mindre bikestation.  

MTB-venlig overnatning

Liste
Kort
Grøn oplevelseVejlsøhus Hotel og Konferencecenter
Foto: HORESTA

Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter

Den smukke hvide hovedbygning på Vejlsøhus har ligget ved Silkeborgsøerne i over hundrede år. Dengang skulle man være syg for at opnå ophold på stedet, for Vejlsøhus blev oprindeligt bygget som tuberk...

Læs mere
Ly Outdoor Camp i Silkeborg
Foto: Ly Outdoor Camp

Ly Outdoor Camp i Silkeborg

Ly Outdoor Camp ligger naturskønt i Silkeborg. Fra campingpladsens ene hjørne er der udkig til Remstrup Å, som er en del af Gudenåen. I folkemunde også kaldet Silkeborgsøerne. Her sejler kanoer, kajak...

Læs mere
Mountainbike i Viborg

Se flere MTB ruter ...

Foto: Jesper Maagaard