MTB i Vesterskoven i Silkborg

De bedste blå spor – til en tryg moutainbikeferie

Foto: VisitSilkeborg

Aarhusregionen har mange gode mountainbikespor til dig, der er mindre øvet - eller som ønsker at undgå ubehagelige overraskelser på teknisk krævende passager.  

Sværhedsgrad: Letøvede MTB-ryttere.

Tag familien eller vennerne med på et flerdages MTB-eventyr og besøg nogle af de bedste blå (dvs. lettere) mountainbikespor i Aarhusregionen.

7 gode blå spor til din MTB-ferie   

På sporet i Hasle Bakker i det vestlige Aarhus kan du prøve kræfter med berms, hårnålesving og singletrack i et varieret terræn. Stop undervejs og nyd de flotte udsigter over Aarhus. Sporet er 5 km langt. Der er teknisk og fysisk krævende røde sløjfer, som du let kan cykle udenom.  

Danmarks længste blå nedkørsel

I Vesterskoven ved Silkeborg er der skabt magi i skovbunden på det 17 km lange og meget velbyggede spor, der snor sig gennem den smukke skov. Glæd dig især til Danmarks længste blå nedkørsel.  

MTB spor i Nordskoven i Silkeborg
Foto: VisitSilkeborg

Omkring Randers finder du mange gode blå spor. Sporet ved Fussing Sø er 16 kilometer langt og omgivet af store gamle træer. Er du mere til korte spor og flere runder? Så vælg sporet Månedalen eller Dybdalen. Begge er 2 kilometer. Sporet i Månedalen er ikke teknisk krævende, men du bliver udfordret af rødder og et par stejle bakker. Terrænet i Dybedalen er kuperet og varieret. 
 
Ved Viborg kan du sno dig gennem den smukke stille granskov på det 8 kilometer lange blå spor i Stendal. Prøv også sporet i Stanghede, som er unikt, fordi du cykler gennem åben hede på naturligt underlag og via naturlige stier og dyreveksler. Sporet er 11 kilometer langt. Du kan møde græssende køer her. I både Stendal og Stanghede undgår du vanskelige byggede elementer.  

Sådan kommer du rundt til MTB-sporene

Du kører i bil mellem sporene og dit overnatningssted.

Liste
Kort
MTB-spor Vesterskoven
Foto: VisitSilkeborg

MTB-spor Vesterskoven

I Vesterskoven er der indtil videre anlagt et 17 km langt blåt MTB-spor, som inkluderer Danmarks længste blå nedkørsel.

Læs mere
Mountainbike i Randers
Foto: VisitDenmark

Mountainbike i Randers

Skal der fart over feltet og jord på tøjet, så tag hjelmen på og prøv kræfter med en af de mange mountainbikeruter i Randers og omegn.

Læs mere
Mountainbike i Hasle Bakker
Foto: Cykelstart.dk

Mountainbike i Hasle Bakker

På MTB-sporet i Hasle Bakker får du både hårnålesving op ad bakke og tekniske udfordringer. På toppen af Bakkekammen kan du nyde den flotte udsigt over Aarhus og langt ind i Søhøjlandet.

Læs mere

MTB-venlig overnatning

Book en overnatning - og få mere ud af turen.

Liste
Kort
Grøn oplevelseHotel Randers
Foto: Hotel Randers

Hotel Randers

Hotel Randers er et af de ældste provinshoteller i Danmark og er med sine historiske rammer en blanding af et klassisk og et moderne hotel, der matcher standarden med 4 stjerner.

Læs mere
Golf Hotel Viborg
Foto: Golf Hotel Viborg

Golf Hotel Viborg

Golf Hotel Viborg ligger naturskønt ved de idylliske Viborg-søer og tæt ved centrum med det brostensbelagte latinerkvarter. Nyd en fabelagtig overnatning, en tur i den indendørs swimmingpool, udendørs...

Læs mere
Randers City Camp
Foto: Randers City Camp

Randers City Camp

Du finder Randers City Camp i den smukke Fladbro Skov med udsigt over den naturskønne Nørreådal. Her er terrænet kuperet og pladserne indrettet efter naturen.

Læs mere
Hotel & Restaurant Fru Larsen
Foto: Fru Larsen

Hotel & Restaurant Fru Larsen

Nyd en overnatning på Hotel Fru Larsen i den lille by Laurbjerg mellem Aarhus og Randers, med yderst charmerende og hyggelige værelser, som alle er indrettet med himmelseng, åben pejs, sprosser foran ...

Læs mere
Mountainbike i Viborg

Se flere MTB ruter ...

Foto: Jesper Maagaard