Par på cykeltur på Strandvejen i Aarhus

De bedste cykelruter i Aarhusregionen

Foto: Roar Paaske

Aarhusregionen fortjener også at blive oplevet fra en sadel. På cykel kommer du nemlig helt tæt på naturen, får vind i håret og uforglemmelige stunder på din tur rundt i regionen. Desuden kan du møde nye mennesker, som du kan dele de skønne opleveler med.

Udforsk mere end 500 kilometer cykelruter, der fører dig gennem fascinerende kulturelle seværdigheder og betagende natur i hele Aarhusregionen. Hop på cyklen og følg Hærvejen, en historisk dansk pilgrimsrute, der byder på en rejse gennem fortiden. Alternativt kan du vælge en cykeltur i Søhøjlandet, hvor det varierede landskab og de charmerende landsbyer skaber en fantastisk kulisse for din oplevelse.

For mountainbikere byder de store, kuperede skove i hele Aarhusregionen på nogle af landets bedste MTB-ruter. I Danmarks Outdoor Hovedstad Silkeborg er der et væld af ruter med forskellige grader af udfordringer til enhver rytter. Og ved Hald Ege nær Viborg løber et spor gennem Bækkelund, hvor store rødder og drops kræver både teknik og balance.

Liste
Kort

8 smukke banestier i Aarhusregionen

Vil du opleve en bilfri natur på cykel? Så bør du prøve en af banestierne i Aarhusregionen. Banestierne er rekreative ruter, der oftest er helt bilfrie og uden stejle stigninger, fordi de er anlagt på tidligere jernbanestrækninger.

Læs mere

Dagstur på Kulturringen: Langs kysten nord og syd for Aarhus

På denne tur cykler du langs kysten nord og syd for Aarhus. Undervejs har du frit udsyn over Aarhus Bugten, Aarhus skyline og den nye havnefront. Du kommer forbi Aarhus mest kendte topattraktioner og ...

Læs mere

Dagstur på cykelruten Kulturringen: Nationalpark Mols Bjerge

På denne dagstur på cykel får du det kuperede istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge på Djursland helt ind under huden. Du cykler igennem hyggelige landsbyer og forbi kulturhistoriske top-attraktio...

Læs mere

Tag cykelruten Kulturringen gennem Favrskov

Cykelruten Kulturringen går tværs igennem det smukke Favrskov, og du kan vælge at tage hele turen eller vælge mellem tre skønne cykelture - fra Pøt Mølle til Gudenåen (18,7 km) - fra Gudenåen til Laur...

Læs mere
Cykelrute: Randers Fjord rundt
Foto: RAISFOTO

Cykelrute: Randers Fjord rundt

Denne tur fører hele vejen rundt om Randers Fjord. Der er mulighed for at korte turen ad ved at krydse fjorden med færgen ved Mellerup-Voer. Turen er da enten 85 km eller 48,4 km.

Læs mere

Op på cyklen - ud i kunsten og naturen ved Silkeborg

Tag på oplevelse ved Silkeborg hvor Museum Jorn og AQUA Akvarium & Dyrepark har udarbejdet cykelruter, som bringer dig tæt på kunst og natur i det smukke område ved Søhøjlandet. 

Læs mere
Bøllingsø og Hærvejen på cykel
Foto: Carsten Wiehe

Bøllingsø og Hærvejen på cykel

Mærk det historiske sus på Hærvejen og nyd turene ad de små veje, som fører jer til den smukke Bøllingsø, hvor moseligene Tollundmanden og Ellingpigen blev fundet.

Læs mere
Cykelrute: Hvidsten Gruppen
Foto: VisitRanders

Cykelrute: Hvidsten Gruppen

Hvidsten Gruppen var en modtagegruppe med tilknytning til den danske modstandsbevægelse under den tyske besættelse af Danmark 1940-45. Turen fører forbi nogle af de lokaliteter, der har tilknytning ti...

Læs mere
MTB i Danmarks Outdoorhovedstad Silkeborg i Søhøjlandet
Foto: Theis Kaas Pedersen

De bedste mountainbikeområder

Danmarks bedste mountainbikeområder ligger i Søhøjlandet midt i Aarhusregionen. Uanset dit niveau og uanset hvilke typer spor og udfordringer, du foretrækker, kan du få masser af kilometer i benene på flerdages MTB-ophold i Aarhusregionen. 

Læs mere

Kulturringen - På cykel gennem kulturen

Elsker du at cykle, og er du interesseret i dansk kultur og historie? Ja, så er denne ferieoplevelser i cykelsadlen lige noget for dig. Cykelruten Kulturringen fører dig rundt i det østjyske via detal...

Læs mere
Par på cykeltur på Djursland

Se ruter på et kort

Foto: Niclas Jessen