Gå til indhold
Dark Sky på Anholt

Dark Sky på Anholt

Foto: Sarah Green

Anholt er det sted i Danmark, hvor du kommer tættest på mørket. Her bliver øjet ikke forstyrret af kunstig lys, og du kan opleve en stjernehimmel helt som i gamle dage. Dark Sky på Anholt langt ude i Kattegat mellem Danmark og Sverige er en helt unik oplevelse, du sent vil glemme.

Anholt, det mørkeste sted på danmarkskortet, er stedet, hvor du kommer tættest på at opleve naturligt nattemørke, og tættest på at opleve stjernehimlen, som man gjorde det i de helt gamle dage.

Mælkevejen står her helt klar fra horisont til horisont, du kan se meteorsværme, andre galakser og få en tydelig fornemmelse af, at vi bor på en frit svævende planet i det store univers, det største af alle naturreservater. Et naturreservat og en mørk nattehimmel der, med den stigende lysforurening, er mindre og mindre adgang til.

Tæt på stjernehimlen

Dark Sky, moonrise, skyer og stjernevæld
Foto: Frank Grundahl

Liggende på ryggen ude i Anholts enestående ørken på en stjerneklar nat kan give dig en oldgammel og naturægte oplevelse, der kan danne bro mellem nutiden og de første tider, hvor stjernehimlen var set, som det største under og mysterium i verden. Stjernehimlen har til alle tider været udgangspunkt for store naturoplevelser, store debatter og muligheden for at føle sig uendelig lille i noget uendeligt stort.

Giv dig selv og dine kære denne fantastiske oplevelse!

De største naturfænomener

Dark Sky, Jupiter, Saturn og mælkevejen
Foto: Frank Grundahl

Oplev de særlige fænomener på himlen, som f.eks. den årlige Perseid-sværm i august, en af årets mest populære meteorregn med op til 200 stjerneskud i timen, eller orioniderne i oktober, som er en af årets mellemstore meteorsværme og rester fra kometen Halleys. Når dette sker, arrangerer foreningen Dark Sky Anholt aften- og natteture ud i ørkenen, som du med fordel kan tilslutte dig.

På Anholt arbejder foreningen Dark Sky Anholt i øjeblikket på en ansøgning om at blive Dark Sky Sanctuary certificeret af den internationale organisation International Dark Sky Association.

Fascinerende, uendelig og dragende

Dark Sky Anholt
Foto: Sarah Green

Tip: Tjek Månens faser - du kan se flere stjerneskud, når Månen ikke er på himlen.

Share your moments with us: