Moesgaard museum set fra oven

Projekt: Certificeringsindsats for bæredygtig turismeudvikling

Foto: Moesgaard Museum

I et nationalt partnerskab mellem VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme er formålet at skabe sammenhæng og sætte fokus på indsatser, der kan understøtte den grønne omstilling af turismen i Danmark.

Nyt fra projektet

Bliv klogere på certificeringer i ny miniguide

I dette projekt er der udarbejdet en miniguide til dig, der vil arbejde aktivt med bæredygtig udvikling gennem miljøcertificeringer og -mærker. Se miniguiden her.

Certificeringsforløb i fuld gang

Syv virksomheder i Aarhusregionen arbejder i øjeblikket på at opnå enten en Green Key eller en Green Attraction certificering igennem dette projekt.

Første certificeringer er opnået i projektet

Værket i Randers har opnået certificeringen Green Key. Det blev markeret den 25. april ved deres sponsorarrangement. Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus udtaler: ”Projektet er et vigtigt skridt i retning mod at få endnu flere turismevirksomheder i Aarhusregionen certificeret. Certificeringerne betyder meget i arbejdet for fortsat at tiltrække turister, og derfor er det også dejligt at mærke, at mange virksomheder gerne vil bakke op om arbejdet. Værket var de første til at sige ja, og nu er de også de første, som er kommet i mål med certificeringen. Det er godt gået.”

Derudover er SOFS Boutique Hotel gennem projektet blevet Green Globe certificeret som det første overnatningssted i Aarhusregionen. 

Hoteldirektør Sofia Stenstrup-Jepsen har sat stor pris på at være en del af forløbet: "Det er enorm dejligt med hjælp i en proces som denne, hvor mange af kravene er nye tiltag, som vi ikke har erfaring med fra uddannelser eller tidligere jobs," fortæller hun.

Om projektet

Den grønne omstilling har i projektet fokus på miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Konkret arbejder VisitAarhus med indsatsen, der handler om udbredelse af certificeringsordninger. Målet er at 12 turismevirksomheder i Aarhusregionen opnår eller forbedrer en miljøcertificering.

Denne indsats ligger i Dansk Storbyturisme og er et samarbejde imellem Wonderful Copenhagen, Destination Fyn, Destination Nord og VisitAarhus.

Tidsperiode
Projektet er 3-årigt og løber i perioden fra den 1. januar 2022 – den 31. december 2024

Bevillingsgiver
Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse logo

Kontaktperson

Else Brask

Koordinator, Erhverv

elb@visitaarhus.com