Gå til indhold
Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter i Silkeborg

Projekt: Certificeringsindsats for bæredygtig turismeudvikling

Foto: Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter

I et nationalt partnerskab mellem VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme er formålet at skabe sammenhæng og sætte fokus på indsatser, der kan understøtte den grønne omstilling af turismen i Danmark.

Nyt fra projektet

Få gratis hjælp til at blive certificeret

Gennem dette projekt, kan du deltage i et individuelt certificeringsforløb, hvor du kan få hjælp til at nå hele vejen i mål med at opnå en certificering. Der er afsat ressourcer til hele processen frem mod en certificering.

Læs mere og ansøg her. Ansøgningsfrist er den 31. oktober 2023.

Bliv klogere på certificeringer i ny miniguide

I dette projekt er der udarbejdet en miniguide til dig, der vil arbejde aktivt med bæredygtig udvikling gennem miljøcertificeringer og -mærker. Se miniguiden her.

Første Green Globe certificering i Aarhusregionen

SOFS Boutique Hotel er gennem projektet blevet Green Globe certificeret som det første overnatningssted i Aarhusregionen. 

Hoteldirektør Sofia Stenstrup-Jepsen har sat stor pris på at være en del af forløbet: "Det er enorm dejligt med hjælp i en proces som denne, hvor mange af kravene er nye tiltag, som vi ikke har erfaring med fra uddannelser eller tidligere jobs," fortæller hun.

SOFS Boutique Hotel opnår Green Globe certificering
Foto: SOFS Boutique Hotel
Green Globe Certified hos SOFS Boutique Hotel
Foto: SOFS Boutique Hotel

Første certificering er opnået i projektet

Værket i Randers har opnået certificeringen Green Key. Det blev markeret den 25. april ved deres sponsorarrangement. Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus udtaler: ”Projektet er et vigtigt skridt i retning mod at få endnu flere turismevirksomheder i Aarhusregionen certificeret. Certificeringerne betyder meget i arbejdet for fortsat at tiltrække turister, og derfor er det også dejligt at mærke, at mange virksomheder gerne vil bakke op om arbejdet. Værket var de første til at sige ja, og nu er de også de første, som er kommet i mål med certificeringen. Det er godt gået.”

Green Key certificering på Værket i Randers
Foto: Jakob Lerche
Green Key certificering på Værket i Randers
Foto: Værket

Om projektet

Den grønne omstilling har i projektet fokus på miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Konkret arbejder VisitAarhus med indsatsen, der handler om udbredelse af certificeringsordninger. Målet er at 12 turismevirksomheder i Aarhusregionen opnår eller forbedrer en miljøcertificering.

Denne indsats ligger i Dansk Storbyturisme og er et samarbejde imellem Wonderful Copenhagen, Destination Fyn, Destination Nord og VisitAarhus.

Tidsperiode
Projektet er 3-årrigt og løber i perioden fra den 1. januar 2022 – den 31. december 2024

Bevillingsgiver
Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse logo

Kontaktperson

Else Brask

Koordinator, Erhverv

elb@visitaarhus.com

Direkte:+45 61 78 39 75

Share your moments with us: