Randers Regnskov

Turisterne bliver længere i Randers

26.8.2021
Foto: Randers Regnskov

Randers har fået godt tag i de danske turister. Hoteller og campingpladser i byen kan melde om flotte overnatningstal denne sommer, og som noget nyt er gæsterne begyndt at blive længere. Randers er en god base, når områdets mange attraktioner og naturoplevelser skal udforskes.

Der er en positiv udvikling i gang i Randers. Der er masser af liv i byen, som jo ligger tæt på skøn natur og masser af attraktioner. Det gør Randers til et perfekt udgangspunkt for en god sommerferie for hele familien. Så jeg kan godt forstå, at flere turister ikke blot lægger vejen forbi, men tager et længerevarende ophold,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus. 

Flotte belægningstal

Blandt Randers’ hoteller og campingpladser giver sommerens rykind stor glæde. Hos Hotel Randers har der været tryk på næsten hele sommeren.
Sommeren skulle lige i gang, men så kom der også fuld fart på, og vi har haft en rigtig flot belægning på vores værelser. Mange gæster har i år forlænget deres ophold. Enten er de blevet et par ekstra nætter, eller de er kommet dagen før planlagt. Det er en ny og spændende tendens her i Randers. Og her i august er det gået forrygende. Nu kommer de udenlandske gæster også på hotellet. Så alt i alt har vi haft en rigtig god sommer, og det ser ud til at fortsætte sådan, ” siger Sven Nørskov Eskildsen, direktør hos Hotel Randers.

Hos Randers City Camp kan Bianca Andersen også melde om en travl sommer.  
I juli sidste år slog vi rekord med 12.000 overnatninger. Denne sommer ligger vi kun en anelse under. Så vi er meget tilfredse. Vi har investeret massivt i campingpladsen de sidste fem år, i år har vi oplevet, at vores gæster er blevet meget længe. Nogle har boet her i op til tre uger og holdt deres hovedferie her. Og mange er gengangere, der synes, at vores campingplads er en fantastisk base for at opleve alt det, der er i Randers og omegn,” siger Bianca Andersen, indehaver af Randers City Camp. 

Blandet begejstring hos museer og attraktioner

Blandt Randers’ museer og attraktioner har sommeren været en mere blandet fornøjelse. Nogle har haft meget travlt, mens andre har spejdet efter gæster. Coronapas-restriktioner i starten af sommeren skabte nogle steder lave besøgstal, og det gode danske sommervejr har også haft betydning for de indendørs attraktioner. 

Hos Randers Regnskov startede sæsonen trægt på grund af godt vejr og restriktioner, men så steg besøgstallet.
I Randers Regnskov er vi meget afhængige af vejret, så da temperaturerne faldt hen mod slutningen af juli, og restriktionerne blev ophævet, fik vi rigtig travlt. Vi endte på en ok juli indtjeningsmæssigt. Så vi er tilfredse. Her i august går det endnu bedre. Den er ekstraordinær god i år med besøg af både nordmænd, tyskere og danskere, så det tyder på, at vi er tilbage på niveau. Det er fantastisk,” siger Henrik Herold, adm. direktør i Randers Regnskov. 

Hos Museum Østjylland er sommeren gået knap så godt. 
Vi har desværre oplevet et fald i antallet af besøgende denne sommer. Det kan skyldes flere ting, men corona-pas og restriktioner har på mange måder været en kæmpe hindring. Vi kan høre, at der er flere museer landet over, der også har kæmpet i år. Heldigvis kan vi se, at der har været en stigning de sidste uger af skolernes sommerferie, og jeg har kunnet høre mange sjællandske stemmer. Det går langsomt den rigtige vej” siger Karen Dubery, Souschef og leder af Udvikling og Publikum hos Museum Østjylland.  
 

Langt bedre er det gået hos Klatreparken Randers, hvor Anne Bruun Sørensen kan melde om næstbedste sæson nogensinde.  
”Sæsonen i år er kun overgået af sæson 2020. Vi kan godt mærke, at rigtig mange igen i år har holdt ferie i Danmark og i den grad søger udendørs oplevelser. Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi har haft så mange glade gæster i foråret og her til sommer, og at vi har kunnet bidrage til en masse gode sommeroplevelser,” siger Anne Bruun Sørensen, administrativ medarbejder i Klatreparken Randers.

Mobil turistinformation

Denne sommer har VisitAarhus udvidet åbningstiderne for den mobile turistinformation i Randers. Og det har været populært. VisitAarhus’ velkomstværter har været i dialog med mere end 30 procent flere gæster i år end sidste år.

”Denne sommer har vores opsøgende velkomstværter talt med over 13.000 gæster foran Randers Regnskov og på Rådhustorvet. Randers Regnskov er turistmagnet nr. 1, og ved at stå netop dér, kan vores velkomstværter komme i dialog med en masse besøgende og inspirere dem til besøg andre steder i destinationen efter deres besøg i regnskoven. Det er i høj grad lykkedes igen i år,” siger Pia Lange Christensen.

Denne sommer har VisitAarhus også indgået samarbejde med Randers Storcenter om placering af et turistinfo-område i forlængelse af storcentrets infostand. Her kan gæster hente turistbrochurer fra Randers og omegn. Randers Storcenter har årligt over tre millioner besøgende, her i blandt mange turister.

Dette års gode turistsommer kommer efter et 2020, hvor Aarhusregionen var den destination i Danmark med flest danske gæster. 19 procent af alle danskere var sidste år på ferie i destinationen mindst én gang. De endelige overnatningstal for juli offentliggøres medio september.