Mange turister i efterårsferien

29.10.2021
Foto: Scandic Aarhus City

Attraktioner og museer rundt i hele Aarhusregionen har haft succes med at skabe spændende oplevelser i efterårsferien, og det har givet pote med flotte besøgs- og overnatningstal.

I Aarhus har hotellerne i snit haft en stigning i overnatninger på 13 procent i forhold til efterårsferien 2020, som ellers var et rekordår. 

Det er fantastisk at opleve så stor en interesse for Aarhusregionen. Med over 70 store attraktioner i destinationen har vi masser af oplevelser at tilbyde inden for kort afstand, og det kan mærkes på tilstrømningen af gæster. I sommerferien oplevede vi en rekordsommer, og det er dejligt, at interessen for vores destination fortsætter ind i de koldere måneder,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Hos Hotel Scandic Aarhus City kan General Manager, Nina Carlslund, tydeligt mærke den store interesse.

Vi har oplevet en meget stor efterspørgsel i efterårsferien med fulde huse flere dage. Det har været en skøn blanding af børnefamilier, par og vennepar, som har benyttet chancen til at besøge smilets by. Det har hovedsageligt været danskere men også nogle tyske gæster.  I starten af efterårsferien havde vi desuden mange internationale gæster til VM i Badminton, og så har restaurant-konceptet DinnerDays bidraget til at vores restaurant har været udsolgt hver aften. Det tyder på, at vi alle har mod på at komme ud og opleve noget sammen igen, og det er meget glædeligt,” siger Nina Carlslund, General Manager, Hotel Scandic Aarhus City. 

Også hos ferieparkerne Øer Maritime Ferieby og Feriepark Søhøjlandet, der er en del af Landal GreenParks, har efterårsferien budt på mange ferieglade gæster.

Vi har i den grad haft run på vores ferieparker, og væsentligt tidligere end andre år har vi måttet melde vores ferieboliger udsolgt de fleste dage i efterårsferien. Særlig travlt har vi haft på Øer Maritime Ferieby i Ebeltoft, som er et område i rivende udvikling,” siger Søren Sandberg, Regional direktør i Landal GreenParks. 

Trods efterårsvejret var en blandet fornøjelse har attraktionerne haft masser af besøgende. I Aarhus trak VM i Badminton, Halloween i Tivoli Friheden og masser af efterårsaktiviteter på blandt andet ARoS, Moesgaard Museum og i Den Gamle By mange gæster til fra nær og fjern.

På Djursland kunne Djurs Sommerland byde over 100.000 gæster velkommen til Magisk Halloween, hvilket var flere gæster end i de største uger i højsæsonen. Også Mønsted Kalkgruber i Viborg oplevede høje besøgstal, og flere dage måtte verdens største kalkgruber lukke for billetsalget, så antallet af gæster ikke gik ud over de overvintrende flagermus. 

Hos AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg gav det omskiftelige vejr lidt udfordringer, men heldigvis kom gæsterne alligevel. 
Ustadigt vejr gavner os ikke, men når det er sagt, så gik efterårsferien overraskende godt. Vi har haft en fin efterårsferie med godt med besøgende fra hele landet,” siger Lisbeth Skovmand Høgh, leder af AQUA Akvarium & Dyrepark.

Modsat havde det ruskende efterårsvejr, ifølge direktør Henrik Herold, en yderst positiv effekt på besøgstallet hos Randers Regnskov.
Når det rusker ude, søger mange hen, hvor der stadig er varmt, og det er der jo i vores regnskov. Vi har haft fulde huse alle dage, så vi har haft en ganske vidunderlig efterårsferie,” siger Henrik Herold, direktør i Randers Regnskov.

Den flotte efterårsferie på turismefronten kommer efter en rekordsommer målt på antal overnattende gæster og efter et 2020, hvor Aarhusregionen var den destination i Danmark med flest danske gæster.